ΤΟΠΙΚΑ

Υψηλός πλημμυρικός κίνδυνος στο Βόλο

υψηλός-πλημμυρικός-κίνδυνος-στο-βόλο-212685

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα είναι όλο και πιο συχνά και ο κίνδυνος καταστροφών μεγαλύτερος

Ολο και πιο συχνά θα είναι τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν το Βόλο, όπου εντοπίζεται υψηλός κίνδυνος πρόκλησης καταστροφών από πλημμυρικά φαινόμενα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο ρέμα Καρουτά στην Αγριά, όπου δεν έχει γίνει καμία αντιπλημμυρική παρέμβαση, ωστόσο στο χάρτη πλημμυρικής επικινδυνότητας απεικονίζονται τόσο η περιοχή της Αγίας Παρασκευής όσο και η συνοικία της Νεάπολης.

Σύμφωνα με την κ. Β. Μπαρσάκη, που παρουσίασε το χάρτη πλημμυρικής επικινδυνότητας του Βόλου στη χθεσινή ημερίδα για την παρουσίαση του γεωλογικού χάρτη από το ΙΓΜΕ, «ο Βόλος πλήττεται πολύ συχνά από ακραία καιρικά φαινόμενα και δεδομένης της κλιματικής αλλαγής που επηρεάζει όλον τον πλανήτη, τα φαινόμενα αυτά θα είναι ακόμη πιο συχνά στο μέλλον».

Ωστόσο την ίδια ώρα στην ευρύτερη περιοχή δεν έχουν γίνει παρεμβάσεις για να κλείσουν οι «ανοιχτές πληγές».

«Ο χάρτης πλημμυρικής επικινδυνότητας μας δείχνει τα σημεία που παρουσιάζουν πολύ υψηλό κίνδυνο να εκδηλωθούν καταστροφές από πλημμύρες», ανέφερε η κ. Μπαρσάκη, μιλώντας για συγκεκριμένα επικίνδυνα σημεία. Πρόκειται για σημεία με έντονη πλημμυρική δραστηριότητα όπως τα «δέλτα» όπου εκβάλλουν ο Σεσκουλιώτης, ο Κραυσίδωνας, ο Αναυρος και το ρέμα Καρουτά στην Αγριά. Υπάρχουν επίσης και σημεία – κλάδοι που μεταφέρουν μεγάλο όγκο νερού και αφορούν στις συνοικίες της Αγίας Παρασκευής και της Νεάπολης.

Ο μεγαλύτερος όμως κίνδυνος σύμφωνα με την κ. Μπαρσάκη εντοπίζεται από την πλευρά της Αγριάς με το ρέμα Καρουτά για τη διευθέτηση του οποίου δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο, δεν έχει γίνει κανένα έργο. «Τα ακραία καιρικά φαινόμενα στο Βόλο θα εκδηλώνονται όλο και πιο συχνά και θα πρέπει να δρομολογηθούν έργα για να περιοριστούν οι κίνδυνοι καταστροφών από πλημμύρες», υπογράμμισε η ίδια.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου