ΤΟΠΙΚΑ

«Εγκληματικές ενέργειες» για ΔΕΥΑΜΒ

εγκληματικές-ενέργειες-για-δευαμβ-214706

Στο κάδρο των υπευθύνων για το σκάνδαλο της ΕΡΓΗΛ τοποθέτησε υπηρεσιακούς παράγοντες και πολιτικά πρόσωπα

Για εγκληματικές ενέργειες εναντίον της πόλης και της ΔΕΥΑΜΒ, με αποτέλεσμα σήμερα η εταιρεία ΕΡΓΗΛ που είχε αναλάβει το έργο επέκτασης του δικτύου ύδρευσης της πόλης, να αξιώνει ποσό 9 εκ. ευρώ από τα δημοτικά ταμεία, έκανε λόγο στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος, Αχιλλέας Μπέος.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Στο κάδρο των υπευθύνων τοποθέτησε υπηρεσιακούς παράγοντες αλλά και πολιτικά πρόσωπα, ενώ καταφέρθηκε εναντίον του πρώην δημάρχου, Πάνου Σκοτινιώτη με βαρύτατους χαρακτηρισμούς, χωρίς όμως να τον κατονομάσει.

Μίλησε για «συνοικιακό γαμπρό, για πολιτικό απατεώνα που πέφτει με τη γραβάτα για ύπνο, που παρουσίαζε έργα 200 εκατ. ευρώ και έκανε μια τρύπα στο νερό».

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του σώματος, στον απόηχο της πρόσφατης συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ, που αποφάσισε να παραπέμψει στο πειθαρχικό συμβούλιο δύο υψηλόβαθμα στελέχη της επιχείρησης για παραλείψεις στο χειρισμό της υπόθεσης της ΕΡΓΗΛ, δήλωσε ότι θεωρεί δεδομένο ότι «υπηρεσιακοί παράγοντες λειτούργησαν με σκοπιμότητα και δεν παρέλαβαν το έργο». «Δεν με ενδιαφέρει το απαλλακτικό βούλευμα. Θεωρώ ότι οι δικαστικές αρχές εξαπατήθηκαν. Δεν παρουσιάστηκαν οι πραγματικές προεκτάσεις της υπόθεσης και όλη η αλήθεια», είπε χαρακτηριστικά.

Καταλόγισε όμως ευθύνες και σε πολιτικά πρόσωπα. Αφησε αιχμές κατά του πρώην δημάρχου ότι δεν άσκησε εμπρόθεσμα έφεση κατά της απόφασης του Εφετείου που δικαίωσε την ΕΡΓΗΛ, επειδή είχε προηγηθεί το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών. «Είπατε τι να κάνουμε έφεση, μόλις σας έστειλε ο κόσμος σπίτι», κατηγόρησε την προηγούμενη δημοτική αρχή ο κ. Μπέος. Χαρακτήρισε μάλιστα την αγωγή που κατατέθηκε επί προηγούμενης διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ, «χαρτί που χρησιμοποιούμε ξέρετε πού». «Ούτε περιπτεράς δεν θα έγραφε τέτοια αγωγή», άφησε αιχμές ο κ. Μπέος, υπογραμμίζοντας ότι η νέα δημοτική αρχή πήρε μια τελειωμένη υπόθεση, την άνοιξε από την αρχή και τώρα περιμένει με αισιοδοξία την απόφαση του Αρείου Πάγου. «Καταθέσαμε ψυχή στην υπόθεση. Σύντομα περιμένουμε την απόφαση του Αρείου Πάγου. Και θα βγούμε νικητές. Κανείς πριν από εμάς δεν τόλμησε να κινήσει πειθαρχική διαδικασία κατά υπαλλήλων. Εδώ υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για εγκληματικές ενέργειες εναντίον της ΔΕΥΑΜΒ», τόνισε ο δήμαρχος.

Νέες καταγγελίες

Σχόλιο του δημοτικού συμβούλου της παράταξης Επιλογή Ευθύνης, Φ. Λαμπρινίδη ότι η δημοτική αρχή θα κριθεί κι ότι ουσιαστικά ακολουθεί τη γραμμή που χάραξε η προηγούμενη μετατρέποντας την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ από υπόθεση διεκδίκησης μιας εταιρείας από το δήμο σε υπόθεση διεκδίκησης του δήμου από μια εταιρεία, προκάλεσε ξέσπασμα του Δημάρχου και νέα καταγγελία σε βάρος προκατόχων του.

«Τι να κριθούμε βρε πολιτικοί απατεώνες που καταστρέψατε την πόλη; Εσείς κριθήκατε από τον κόσμο που σας έστειλε σπίτι αλλά θα κριθείτε και από τη δικαιοσύνη. Στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο ο κόσμος θα μάθει τα αίσχη σας που τα κάλυπτε ο δημοσιογραφικός σας στρατός. Θα απολογηθείτε στο δικαστήριο», είπε σε έντονο ύφος ο κ. Μπέος, αφήνοντας αιχμές για καταχωρήσεις ύψους 27.000 ευρώ σε διαφημιστικό έντυπο που δεν είχε ΦΕΚ. «Πώς δίνατε σε ένα έντυπο χωρίς ΦΕΚ, καταχωρήσεις για έργα; Σας εκβίαζε; Διαπλεκόμενοι με τη σαπίλα. Ο κόσμος θα τα μάθει όλα», είπε ο δήμαρχος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου