ΤΟΠΙΚΑ

Θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ στις Εκκλησίες δημιουργεί ο Δήμος Βόλου

θέσεις-στάθμευσης-αμεα-στις-εκκλησίε-216694

Νέες θέσεις ποδηλάτων και μοτοποδηλάτων στο κέντρο – Οργασμός εργασιών στην Ευαγγελίστρια για την υποδοχή των Τιμίων Δώρων

Οργασμός εργασιών από συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Βόλου, με στόχο τη δημιουργία μιας ανθρώπινης πόλης. Πιο συγκεκριμένα προβλέπεται δημιουργία θέσεων στάθμευσης για ΑμεΑ στους Ιερούς Ναούς, επέκταση των θέσεων στάθμευσης ποδηλάτων και μοτοποδηλάτων στο κέντρο και ταυτόχρονα παρεμβάσεις εξωραϊσμού της πλατείας του Ι.Ν. Ευαγγελίστριας όπου θα γίνει η υποδοχή των Τιμίων Δώρων που φυλάσσονται από το Αγιο Ορος.

Ηδη οι πρώτες θέσεις στάθμευσης για ΑμεΑ χωροθετήθηκαν σε δημοτικούς χώρους έξω από τους Ιερούς Ναούς Μεταμορφώσεως, Αγίου Δημητρίου και Ευαγγελίστριας. Το μέτρο, στόχος είναι να επεκταθεί σε όλους τους ιερούς ναούς για την εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρίες. «Η παρέμβαση εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων που έχουμε αναλάβει για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης προσέγγισης από άτομα με αναπηρίες βασικών υπηρεσιών αλλά των ιερών ναών της πόλης», σχολίασε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Θανάσης Σταυρίδης.

Οπως ο ίδιος έκανε γνωστό, στο πλαίσιο της απελευθέρωσης πεζοδρομίων και πεζοδρόμων από ποδήλατα και μηχανάκια, επεκτείνονται οι θέσεις στάθμευσης στο κέντρο του Βόλου. «Ηδη χωροθετούμε και νέα σημεία στάθμευσης μοτοποδηλάτων και ποδηλάτων σε σημεία του κέντρου της πόλης για την εξυπηρέτηση των πολιτών», ανέφερε ο κ. Σταυρίδης. Νέες θέσεις θα χωροθετηθούν σε Γαμβέτα, Ογλ και άλλες κεντρικές οδούς.

Την ίδια ώρα, πυρετώδεις είναι οι ρυθμοί παρεμβάσεων στην Πλατεία του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας, όπου πρόκειται να γίνει η υποδοχή των Τιμίων Δώρων. Πλακοστρώσεις, παρεμβάσεις στο φωτισμό, αποκαταστάσεις ζημιών γίνονται στο προαύλιο της Ευαγγελίστριας. Οπως είναι γνωστό, τα Τίμια Δώρα, χρυσός, λιβάνι και σμύρνα που πρόσφεραν οι τρεις μάγοι στο νεογέννητο Χριστό, βγαίνουν για πρώτη φορά από το Αγιο Ορος και θα παραμείνουν στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας στη Ν. Ιωνία από 21 έως 28 Δεκεμβρίου. Αλλη μία φορά τα Τίμια Δώρα είχαν βγει εκτός Αγίου Ορους, προκειμένου να εκτεθούν για προσκύνημα στη Ρωσία.

Η έλευση των Τιμίων Δώρων αναμένεται να τονώσει το θρησκευτικό τουριστικό ρεύμα στην περιοχή μας. Φυλάσσονται επί αιώνες στην ιερά Μονή του Αγίου Παύλου του Αγίου Ορους και στη διάρκεια της παραμονής τους, θα τελεστούν Ιερές Ακολουθίες στο ναό, τις οποίες αναμένεται να παρακολουθήσουν πλήθος πιστών.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Μόνωση στην οροφή του συγκροτήματος Φυτόκου

Εως τέλος της εβδομάδας, καιρού επιτρέποντος, αναμένεται να έχει αποκατασταθεί η οροφή στο σχολικό συγκρότημα του Φυτόκου, όπου στεγάζεται το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας. Στο δεύτερο όροφο του συγκροτήματος, στις αίθουσες εργαστηρίων, ο χώρος πλημμύριζε σε κάθε βροχή καθώς από την οροφή που είχε διαβρωθεί εισέρχονταν νερά. Μαθητές και διεύθυνση του σχολείου, είχαν θέσει επανειλημμένως το αίτημά τους, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει κίνδυνος ακόμη και για την ίδια την ασφάλεια των μαθητών. Σύμφωνα με τον κ. Σταυρίδη, οι εργασίες αποκατάστασης και μόνωσης της οροφής έχουν ξεκινήσει ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα και αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες καιρού επιτρέποντος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου