ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινούν τα μαθήματα με δίμηνη καθυστέρηση στο Δημόσιο ΙΕΚ Βόλου

ξεκινούν-τα-μαθήματα-με-δίμηνη-καθυστ-218787

Ξεκινούν αύριο Τετάρτη τα μαθήματα

Με σχεδόν δύο μήνες καθυστέρηση, ξεκινούν αύριο, Τετάρτη, τα μαθήματα κατάρτισης στις ειδικότητες του Δημοσίου ΙΕΚ Βόλου για το α’ και γ’ εξάμηνο. Με ανακοίνωσή της η Διεύθυνση του ΙΕΚ, καλεί τους μαθητές να βρίσκονται στο χώρο του σχολείου, στις 2 το μεσημέρι, προκειμένου να ενημερωθούν και να ξεκινήσουν επιτέλους τα μαθήματα για τη νέα σχολική χρονιά.

Τα μαθήματα στα ΙΕΚ κανονικά ξεκινούν στις αρχές Οκτωβρίου. Φέτος όμως, οι μαθητές καλούνται να μπουν στις αίθουσες για μάθημα στα τέλη Νοεμβρίου. Από το υπουργείο Παιδείας είχε καθυστερήσει η πρόσληψη καθηγητών. Μόλις την περασμένη εβδομάδα αναρτήθηκαν οι πίνακες των ωρομίσθιων που θα στελεχώσουν τις ειδικότητες που λειτουργούν και από αύριο Τετάρτη αναμένεται να ξεκινήσουν επιτέλους τα μαθήματα.

Ωστόσο ήδη έχει χαθεί πάνω από ενάμισης μήνας μαθημάτων. Οι σπουδαστές έχασαν πολύτιμο χρόνο από τις σπουδές τους περιμένοντας καθηγητές για να στελεχώσουν τις ειδικότητες που έχουν εγκριθεί για να λειτουργήσουν.

Στο ΙΕΚ Βόλου έχουν εγκριθεί να λειτουργήσουν 7 ειδικότητες για το πρώτο εξάμηνο στις οποίες κατά μέσο όρο έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουν 26 παιδιά ανά τμήμα. Αυτό σημαίνει ότι 182 μαθητές βρέθηκαν για ένα δίμηνο σε ομηρία.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου