ΤΟΠΙΚΑ

«Ποντικοί» λιγουρεύτηκαν το κολατσιό των νηπίων

ποντικοί-λιγουρεύτηκαν-το-κολατσι-219895

Μπήκαν στο 2ο Παιδικό Σταθμό Ν. Ιωνίας και άδειασαν το ψυγείο με τα τρόφιμα

Πεινασμένοι φαίνεται ότι ήταν οι διαρρήκτες που χτύπησαν στο 2ο Παιδικό Σταθμό στη Ν. Ιωνία, δίπλα από τον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου. Οι «ποντικοί» που δεν πτοήθηκαν από το σύστημα συναγερμού που έχει τοποθετηθεί στο κτίριο, άδειασαν το ψυγείο με τα τρόφιμα για το κολατσιό των νηπίων, προκάλεσαν ζημιές στα γραφεία των εκπαιδευτικών και του προσωπικού και έφυγαν θέτοντας ξανά σε λειτουργία το σύστημα συναγερμού!

Οταν χθες το πρωί, εκπαιδευτικοί και προσωπικό του παιδικού σταθμού περνούσαν το κατώφλι του κτιρίου, διαπίστωσαν ότι νωρίτερα είχαν περάσει… απρόσκλητοι επισκέπτες. Οπως διαπιστώθηκε οι διαρρήκτες παραβίασαν την κεντρική είσοδο του κτιρίου πριν μπουν στο εσωτερικό του. Φαίνεται μάλιστα ότι είχαν εντοπίσει το σύστημα συναγερμού το οποίο έθεσαν εκτός λειτουργίας. Μπήκαν στο χώρο των γραφείων του προσωπικού, όπου προχώρησαν σε βανδαλισμούς: αναποδογύρισαν γραφεία και καρέκλες και «ξήλωσαν» τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τους οποίους όμως άφησαν κοντά στην εξώπορτα του παιδικού σταθμού.

Το ενδιαφέρον τους φαίνεται να τράβηξε το ψυγείο που υπάρχει στον παιδικό σταθμό, όπου διατηρούνται τρόφιμα για την παρασκευή του κολατσιού των νηπίων. Οι «ποντικοί» άδειασαν το ψυγείο από γάλατα, τυριά, κοτόπουλα και άλλα τρόφιμα. Δεν πρόσεξαν όμως την αποθήκη ξηρών τροφίμων. Οι δράστες φεύγοντας έθεσαν ξανά σε λειτουργία τον συναγερμό. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Γιώργο Βλιώρα, τα μαθήματα στο σταθμό χθες έγιναν κανονικά, καθώς με εξαίρεση τα γραφεία, οι αίθουσες όπου κινούνται τα νήπια δεν είχαν πειραχτεί. Κλήθηκε ασφάλεια και σήμανση και λήφθηκαν καταθέσεις, ενώ κατατέθηκε μήνυση κατ’ αγνώστων από την προϊσταμένη του παιδικού σταθμού.

Στόχος

Ωστόσο, ο Πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Γιώργος Βλιώρας δεν έκρυψε τον προβληματισμό του για τις διαρκείς παραβιάσεις που γίνονται σε δημοτικούς χώρους. Ιδίως στα αθλητικά κέντρα οι παραβιάσεις ήταν συνεχείς. «Οταν αναλάβαμε καθήκοντα τα κτίρια ήταν αφύλακτα. Εχει ξεκινήσει προσπάθεια για την προστασία τους. Εχουμε τοποθετήσει φωτισμό, κάμερες και συστήματα συναγερμού, που περιόρισαν τα κρούσματα και πάλι όμως δεν καταφέραμε να τα μηδενίσουμε, από τη στιγμή που τα βράδια δεν υπάρχει φύλαξη», σημείωσε ο κ. Βλιώρας.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου