ΤΟΠΙΚΑ

Περιμένουν ακόμη το ΚΑΣ τα «Δόντια»

περιμένουν-ακόμη-το-κασ-τα-δόντια-245124

Στην τελική ευθεία ο φάκελος για την απομάκρυνση των Πεσσών από την Ε.Ο. Βόλου – Μικροθηβών

Μετά από 20 και πλέον χρόνια, το αίτημα της απομάκρυνσης των Πεσσών από το οδόστρωμα της εθνικής οδού Βόλου – Μικροθηβών, έρχεται προς συζήτηση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο που αναμένεται να συνεδριάσει μέσα στο Νοέμβριο. Αίτημα παράστασης στη συνεδρίαση του ΚΑΣ, έχει καταθέσει η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Βόλου, Γεωργία Τοκαλή – Μποντού , η οποία υποστηρίζει ότι το πρόβλημα έχει μπει πλέον στην τελική ευθεία για την επίλυσή του, αν και με καθυστέρηση εξαιτίας των εθνικών εκλογών.

Την περασμένη Τετάρτη, η κ. Μποντού είχε συνάντηση στο υπουργείο Πολιτισμού για το συγκεκριμένο ζήτημα. Οπως ανέφερε, ζητούμενο δεν είναι απλώς η απομάκρυνση του ενός ή και των δύο πεσσών από το οδόστρωμα. Μαζί με την απομάκρυνση των περίφημων «Δοντιών» που αποτελεί χρόνιο αίτημα των κατοίκων των Νέων Παγασών, ο δήμος Βόλου επιδιώκει και την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Δημητριάδας.

Στη φαρέτρα του έχει ισχυρά όπλα: όσο τα «Δόντια» παραμένουν στη θέση τους ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται, ενώ την ίδια ώρα κινδυνεύει και το ίδιο το μνημείο. Στον πλήρη φάκελο που έχει συντάξει ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Νέων Παγασών, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι: από το 2007 έως και το 2015 έχουν σημειωθεί δέκα τροχαία ατυχήματα. Τα τρία ήταν θανατηφόρα, τα υπόλοιπα πολύ σοβαρά.

Η προβληματική συνύπαρξη των «Δοντιών» και του εθνικού οδικού δικτύου που στενεύει απότομα, είχε αναδειχθεί ήδη από τη δεκαετία του 1990!

Οι κάτοικοι είχαν ξεσηκωθεί πέρυσι τον Αύγουστο, μετά από νέο τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη 25χρονος. Η συνεδρίαση του ΚΑΣ μέσα στο Νοέμβριο αναμένεται να είναι καθοριστική για την ικανοποίηση ενός χρόνιου αιτήματος της περιοχής, οι κάτοικοι της οποίας δεν αντέχουν να βλέπουν άλλο αίμα στην άσφαλτο εξαιτίας της αδιαφορίας των αρχών.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου