ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Μία εβδομάδα κατάληψης συμπλήρωσε το Γυμνάσιο Σκιάθου

μία-εβδομάδα-κατάληψης-συμπλήρωσε-το-245349

Τη Δευτέρα αναλαμβάνουν τέσσερις αναπληρωτές, αλλά κενά σε εκπαιδευτικούς θα εξακολουθήσουν να υφίστανται

Μία εβδομάδα εκτός μαθημάτων συμπληρώθηκε χθες για τους μαθητές του Γυμνασίου Σκιάθου, όπου δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, υπάρχουν ελλείψεις σε καθηγητές ακόμη και βασικών ειδικοτήτων.

Οι μαθητές συνέχισαν και χθες την κατάληψη που ξεκίνησαν από την περασμένη Δευτέρα. Μάλιστα το Γυμνάσιο Σκιάθου ήταν το μοναδικό σχολείο, όπου τα μαθητικά λουκέτα παρέμειναν κλειδωμένα με τους μαθητές να διεκδικούν το αυτονόητο: καθηγητές για να κάνουν μάθημα.

Χθες, παρουσιάστηκαν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, τέσσερις αναπληρωτές καθηγητές, ένας φιλόλογος, ένας μαθηματικός και δύο φυσικοί που αναμένεται να καλύψουν τις κενές θέσεις που υπάρχουν στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα. Από Δευτέρα, αναμένεται να μπουν στις σχολικές αίθουσες και να αναλάβουν υπηρεσία.

Και πάλι όμως τα κενά θα υπάρχουν στο μάθημα των θρησκευτικών και των γερμανικών και σε λίγες ακόμη ώρες φυσικής. Παράλληλα, οι μαθητές δεν κάνουν μαθήματα πληροφορικής και φυσικής αγωγής, επειδή οι δύο καθηγητές των συγκεκριμένων ειδικοτήτων βρίσκονται σε αναρρωτική άδεια και δεν υπάρχουν αντικαταστάτες τους!

Δύο μήνες μετά το πρώτο σχολικό κουδούνι, στο Γυμνάσιο Σκιάθου, το πρόγραμμα των μαθημάτων είναι λειψό. Τα μαθήματα γίνονται με πολλά κενά και κάθε εβδομάδα χάνονται δεκάδες διδακτικές ώρες.

Μάλιστα οι μαθητές δεν περιορίστηκαν στην κατάληψη και προχθές στην πορεία που έκαναν στο λιμάνι του νησιού. Εχουν στείλει υπόμνημα στο υπουργείο Παιδείας, απαριθμώντας τις χαμένες ώρες μαθημάτων και τις ελλείψεις καθηγητών και ζητώντας την ευκαιρία για μια καλύτερη εκπαίδευση, που θα προσφέρει ολόπλευρη γνώση.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου