ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητής τραυματίστηκε με οξύ στη διάρκεια σχολικής εκδρομής

μαθητής-τραυματίστηκε-με-οξύ-στη-διάρ-247314

Οι μαθητές έπαιζαν με μπουκάλι από μουστάρδα όταν άνοιξε το καπάκι και πετάχτηκε οξύ στα ρούχα και το πρόσωπο ενός από αυτούς

Απρόσμενη τροπή πήρε ο σχολικός περίπατος για μαθητές του 11ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, στο πάρκο του Αναύρου. Μαθητής τραυματίστηκε στο πρόσωπο με οξύ, όταν άνοιξε το καπάκι από μπουκάλι το οποίο είχαν βρει τα παιδιά στο πάρκο και το κλοτσούσαν παίζοντας. Το συμβάν σημειώθηκε προχθές το πρωί. Ο μαθητής διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Βόλου, όπου του παρασχέθηκε ιατρική βοήθεια και χθες πήγε κανονικά στο σχολείο για μάθημα. Το συμβάν όμως αναστάτωσε τους γονείς, που σκέφτονται να κάνουν ακόμη και ομαδικό ασφαλιστήριο στους μαθητές του σχολείου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το προχθεσινό ηλιόλουστο πρωινό, αποτέλεσε μία καλή ευκαιρία και το 11ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου, πραγματοποίησε τον περίπατό του. Μαθητές συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους πήγαν εκδρομή στο πάρκο του Αναύρου.

Τα παιδιά έπαιζαν ξέγνοιαστα στο πάρκο. Το κακό όμως δεν άργησε να γίνει. Μία ομάδα μαθητών βρήκε στο πάρκο ένα πλαστικό μπουκάλι από μουστάρδα και άρχισαν να το κλωτσάνε παίζοντας ποδόσφαιρο.
Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, το καπάκι άνοιξε και υγρό πιτσίλησε έναν από τους μαθητές στο πρόσωπο και τα ρούχα.

Οπως περιγράφουν γονείς, τα ρούχα του παιδιού διαβρώθηκαν ενώ άρχισε να κοκκινίζει στο πρόσωπο. Αμεσα τα παιδιά απευθύνθηκαν στους δασκάλους τους. Ο μαθητής συνοδεία εκπαιδευτικών διακομίστηκε στο νοσοκομείο Βόλου, όπου του παρασχέθηκαν ιατρικές φροντίδες. Οπως διαπιστώθηκε το μπουκάλι από μουστάρδα δεν είχε μέσα μουστάρδα αλλά οξύ.

Ευτυχώς, ο τραυματισμός του μαθητή στο πρόσωπο ήταν επιπόλαιος. Το τραύμα ήταν επιφανειακό.
Χθες, ο μαθητής πήγε κανονικά στο σχολείο και παρακολούθησε τα μαθήματά του.

Τόσο όμως οι εκπαιδευτικοί και κυρίως οι γονείς έχουν θορυβηθεί. Κανείς δεν ξέρει πού βρήκαν τα παιδιά το μπουκάλι, αν ήταν πεταμένο σε κάποιο καλαθάκι ή κάτω, πώς ασυνείδητοι πολίτες πετούν όπου βρουν επικίνδυνα χημικά και ιδίως κοντά σε χώρους με παιδικές χαρές και πάρκα όπου παίζουν ξέγνοιαστα παιδιά.

Οι γονείς δήλωσαν ότι είναι «με την ψυχή στο στόμα» σε κάθε εκδρομή των παιδιών, καθώς ο κίνδυνος παραμονεύει παντού.

Από τη Διεύθυνση του σχολείου ενημερώθηκαν εγγράφως για το συμβάν τόσο η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας όσο και ο δήμος Βόλου, στην ευθύνη του οποίου είναι η καθαριότητα των δημόσιων χώρων.

Αναμένεται συνάντηση της διεύθυνσης του σχολείου με τους γονείς, με τους δεύτερους να σκέφτονται να κάνουν ακόμη και ομαδικό ασφαλιστήριο για τους μαθητές του σχολείου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου