ΣΠΟΡΑΔΕΣ

«Κλείνουμε τα σχολεία για να σας ανοίξουμε τα μάτια»

κλείνουμε-τα-σχολεία-για-να-σας-ανοίξ-247454

Κατάληψη στο γυμνάσιο Σκιάθου ~ Πορεία από μαθητές που έστειλαν και υπόμνημα στον υπουργό Παιδείας

«Κλείνουμε τα σχολεία για να σας ανοίξουμε τα μάτια». Οι μαθητές του Γυμνασίου Σκιάθου, συνέχισαν και χθες την κατάληψη του σχολείου τους και τα επιχειρήματα της κινητοποίησής τους είναι αφοπλιστικά: Πέρασαν 50 ημέρες χωρίς κάλυψη των μαθημάτων. Πέρασαν 50 ημέρες χωρίς Βιολογία, Τεχνολογία, Γερμανικά, Θρησκευτικά, Πληροφορική, Αγγλικά, Καλλιτεχνικά, βιωματικές δράσεις, σε κάποια τμήματα χωρίς φιλολογικά και μαθηματικά.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

«Η λειτουργία του σχολείου μας υποβαθμίζεται. Εχουμε δικαίωμα στην εκπαίδευση και απαιτούμε να έχουμε κι εμείς καθηγητές», διαμαρτύρονται οι μαθητές του γυμνασίου Σκιάθου, που χθες βρέθηκαν για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα σε κατάληψη.

Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στο Γυμνάσιο Σκιάθου, δεν γίνεται ολοκληρωμένο πρόγραμμα μαθημάτων εξαιτίας των κενών που υπάρχουν σε εκπαιδευτικούς ακόμη και βασικών ειδικοτήτων.
Μόλις χθες στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, ανακοινώθηκαν οι προσλήψεις ενός μαθηματικού και ενός φυσικού, ζητούμενο είναι όμως οι καθηγητές να δεχθούν να παρουσιαστούν και να αναλάβουν καθήκοντα στο συγκεκριμένο σχολείο.

Οι μαθητές του γυμνασίου Σκιάθου, χάνουν δεκάδες πολύτιμες ώρες μαθημάτων κάθε εβδομάδα.
Χθες, με πανό και συνθήματα πραγματοποίησαν πορεία στην περιοχή του λιμανιού του νησιού, διεκδικώντας το αυτονόητο: καθηγητές για να κάνουν μάθημα.

Παράλληλα, έστειλαν υπόμνημα προς τον υπουργό Παιδείας ζητώντας άμεση κάλυψη των κενών εκπαιδευτικών. Στο υπόμνημά τους αναφέρουν:

«Μετά από συναντήσεις, εξωσχολικές και ενδοσχολικές, του ολόκληρου δεκαπενταμελούς του σχολείου μας, αποφασίσαμε να σας στείλουμε αυτή την επιστολή στην οποία εκφράζουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως μαθητές από το σημερινό σύστημα της υποχρεωτικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ας περιοριστούμε όμως στο δικό μας σχολείο όπου έχουμε ελλείψεις σε βασικά μαθήματα όπως: Βιολογία, Τεχνολογία, Γερμανικά, Θρησκευτικά, Πληροφορική, Αγγλικά, Καλλιτεχνικά, Βιωματικές Δράσεις. Οι καθηγητές παίρνουν αποσπάσεις για να είναι κοντά στις οικογένειες τους αλλά και γιατί αναπόφευκτα χάνουν τουλάχιστον 40 ευρώ από τον ανεπαρκή μισθό τους εβδομαδιαίως για τις μετακινήσεις τους. Οι συνέπειες είναι:

  • Αδυνατούμε να βγάλουμε την εγκεκριμένη διδακτέα ύλη
  • Να χάνουμε ένα ολόκληρο ή και παραπάνω τρίμηνο
  • Εχουμε μαθησιακά κενά σε βασικές γνώσεις
  • Παιδιά επιβαρύνουν τις οικογένειες τους με την παρακολούθηση φροντιστηρίων τη στιγμή που θεμελιώδες δικαίωμα του ανθρώπου είναι η δωρεάν παιδεία.

Γκρεμίζετε τα όνειρα μας και τις φιλοδοξίες μας συνεχίζοντας να εφαρμόζετε και αλλά μνημόνια με άμεση επίδραση στην παιδεία. Υποστηρίζεται τα πρότυπα και τα ιδιωτικά σχολεία, παίζετε με την μόρφωση μας καταστρέφοντας το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα που γίνεται όλο και πιο απαιτητικό, με βάση την «παπαγαλία» και όχι την ολόπλευρη γνώση. Το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα στηρίζει τους ευνοημένους μαθησιακά μαθητές χωρίς να στηρίζει τα υπόλοιπα ταλέντα των μαθητών. Είναι απωθητικό χωρίς ενδιαφέρουσα διδασκαλία. Αν αυτές ήταν οι φιλοδοξίες σας για την ελληνική παιδεία, σας παρακαλούμε μην αγνοείτε τις επιθυμίες και τις φιλοδοξίες των μαθητών για ένα καλύτερο αύριο».

Οι μαθητές πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στο λιμάνι της Σκιάθου

Οι μαθητές του Γυμνασίου Σκιάθου ακόμη δεν έχουν καθηγητές για την κάλυψη του προγράμματος μαθημάτων

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου