ΤΟΠΙΚΑ

Σε… αχαρτογράφητα νερά εργολάβοι και ΔΕΥΑΜΒ

σε-αχαρτογράφητα-νερά-εργολάβοι-και-248687

Εργολάβοι αρνούνται να συνεχίσουν έργα για τα οποία δεν έχουν πληρωθεί και για τα οποία δεν γνωρίζουν πώς θα χρηματοδοτηθούν το 2016

Σε αχαρτογράφητα νερά καλούνται να κινηθούν εργολάβοι που έχουν αναλάβει την κατασκευή των αποχετευτικών δικτύων σε Ιωλκό και Αγιο Στέφανο για λογαριασμό της ΔΕΥΑΜΒ. Τα εργοτάξια έχουν διαλυθεί από τον περασμένο Μάιο και Ιούνιο αντίστοιχα, καθώς δεν έχουν πληρωθεί μέσω του ΕΠΕΡΑΑ, οι λογαριασμοί σύμφωνα με την πρόοδο των εργασιών.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το έργο αποχέτευσης της Ιωλκού έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί έως χθες, ωστόσο το έργο παραμένει μισοτελειωμένο με τον εργολάβο να μην προχωρά τις εργασίες από τη στιγμή που δεν έχει πληρωθεί. Εχει μάλιστα ήδη υποβάλλει αίτημα διάλυσης της εργολαβίας που όμως απορρίφθηκε από τη ΔΕΥΑΜΒ και εκκρεμεί η εξέταση της ένστασης.

Το δίκτυο αποχέτευσης στον Αγιο Στέφανο, θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως 28 Νοεμβρίου. Και αυτό το έργο είναι ακινητοποιημένο, εξαιτίας του γεγονότος ότι ο εργολάβος είναι απλήρωτος.

Το ΕΠΕΡΑΑ μέσω του οποίου χρηματοδοτούνται τα δύο έργα, ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου και υπάρχει ο κίνδυνος απώλειας σημαντικών κονδυλίων και υποδομών που σχετίζονται με την ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και την προστασία του Παγασητικού Κόλπου.

Ωστόσο δεν υπάρχει καμία ενημέρωση προς τη ΔΕΥΑΜΒ, αν οι εργασίες που έχουν κάνει οι εργολάβοι θα πληρωθούν και πώς θα συνεχιστεί η χρηματοδότηση και υλοποίηση των έργων μέσα στο 2016.

Η μόνη ενημέρωση και μάλιστα προφορική που υπάρχει είναι από την ειδική υπηρεσία διαχείρισης του επιχειρησιακού προγράμματος, σύμφωνα με την οποία αναμένεται η ψήφιση πίστωσης και η αποπληρωμή των οφειλών μέσα στο Νοέμβριο.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, η ΔΕΥΑΜΒ αποφάσισε να δώσει παράταση στην προθεσμία υλοποίησης των δύο έργων έως 31 Δεκεμβρίου 2015. Στο μεσοδιάστημα θα επιδιωχθεί συνάντηση υπηρεσιακών παραγόντων της ΔΕΥΑΜΒ με την ειδική υπηρεσία, προκειμένου να υπάρξουν διευκρινίσεις για την τύχη των έργων και την πληρωμή των εργολάβων.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση για τα έργα είχε προγραμματιστεί για τις 22 Οκτωβρίου στην Αθήνα, ωστόσο δεν έγινε, καθώς τα τρία υπηρεσιακά στελέχη της επιχείρησης, είχαν εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα, εξαιτίας της κακοκαιρίας. Το ραντεβού θα γίνει το επόμενο διάστημα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου