ΤΟΠΙΚΑ

Σύγκρουση Α. Μπέου – Ν. Οικονόμου στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου

σύγκρουση-α-μπέου-ν-οικονόμου-στο-δη-248850

«Μην με προκαλείτε, έρχονται άσχημες ημέρες για εσάς», είπε ο δήμαρχος – «Είστε άσχετος», απάντησε η επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης

Επίθεση στην επικεφαλής της παράταξης Επιλογή Ευθύνης, Νατάσσα Οικονόμου, εξαπέλυσε χθες, ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, από το βήμα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.
Μίλησε για «πολιτικά σκουπίδια», «σκάνδαλα» και «απατεώνες», με την κ. Οικονόμου να καλεί τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να την προστατεύσει από τις υβριστικές επιθέσεις και να τον εγκαλεί υποστηρίζοντας ότι είναι Πρόεδρος όλου του οργάνου κι όχι μόνο της παράταξής του. Προκάλεσε μάλιστα το δήμαρχο να φέρει στοιχεία και να μην κατηγορεί στον αέρα.

Αχ. Μπέος: Κυρία Οικονόμου, είναι προσωπικό αυτό που θα πω. Μην σας δω να αποχωρήσετε όπως ο Σκοτινιώτης. Περιφέρεστε στα ΜΜΕ και δηλώνετε ότι μπορούμε να βάζουμε λουλούδια και φωτάκια στην πόλη χάρη στο δικό σας νοικοκυριό. Είναι αδιανόητο να επιτρέπω σε πολιτικά σκουπίδια να κάνουν το άσπρο μαύρο και να παραποιούν αλήθειες και γεγονότα. Δεν πήρατε το μάθημά σας. Να κάνετε μήνυση στην οικονομική επιτροπή αν τα στοιχεία που παραθέτω δεν είναι σωστά. Αφήσατε απλήρωτες υποχρεώσεις 3,6 εκ. ευρώ σε επιχειρηματίες της πόλης. Σήμερα τα απλήρωτα τιμολόγια είναι 1,4 εκ. ευρώ. Εμείς είμαστε νοικοκύρηδες και ενδιαφερόμαστε γι’ αυτή την πόλη. Εσείς είστε μια παρέα που αλλάζετε πόστα όλοι μαζί από τη Νομαρχία στο δήμο. Αλλάζετε ενδυμασία όχι όμως τη νοοτροπία της διαπλοκής που δεν μπορεί να φύγει από πάνω σας. Εμείς ήρθαμε να δημιουργήσουμε. Μπορεί να κάνουμε και λάθη. Αλλά δεν θα είναι λάθη που θα προκαλέσουν παρέμβαση του Ρακιντζή, ούτε σκάνδαλα. Σταματήστε γιατί έρχονται άσχημες μέρες για εσάς.

Ν. Οικονόμου: Συνεχίζετε να κατηγορείτε τους πάντες χωρίς στοιχεία. Κι όταν δεν έχετε επιχειρήματα να βρίζετε τους άλλους. Ζητείστε όμως και τα στοιχεία για το ταμείο που παραλάβατε με 6,7 εκ. ευρώ.

Αχ. Μπέος: Πήρατε και δάνειο που καλούμαστε εμείς να πληρώσουμε. Πήραμε εμείς δάνειο;

Ν. Οικονόμου: Λέτε ψέματα έχει ξεχρεωθεί όλο. Είστε άσχετος

Αχ. Μπέος: Καλύτερα άσχετος παρά απατεώνας

Ν. Οικονόμου: Δημιουργείτε φασαρία για να σας δώσουν προσοχή. Τι φοβάστε από τις αντιπολιτεύσεις; Θα έχουμε και άποψη και κριτική θα κάνουμε. Το χειρότερο είναι ότι ο Πρόεδρος δεν σας διέκοψε. Κύριε Μουλά είστε Πρόεδρος όλου του δημοτικού συμβουλίου, όχι μόνο της παράταξής σας.

Γ. Μουλάς: Ευτυχώς που δεν είμαι μαθητής σας. Θα με είχατε κάτω από τη βάση. Σε κάθε συμβούλιο με κατακεραυνώνετε

Ν. Οικονόμου: Αν δεν ξέρετε να επιβάλλετε την τάξη.

Στη συζήτηση παρενέβη ο Πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Γ. Βλιώρας, ο οποίος κατήγγειλε την προηγούμενη δημοτική αρχή ότι δεν πλήρωσε 400.000 ευρώ σε εργαζόμενους παρόλο που υπήρχαν δικαστικές αποφάσεις από το 2012. «Τα πληρώνουμε τώρα εμείς μέσα από πενιχρό προϋπολογισμό», είπε ο κ. Βλιώρας, με το δήμαρχο να ζητά από την κ. Οικονόμου να απαντήσει.

«Φέρτε στοιχεία και μην λέτε πράγματα στον αέρα», υπογράμμισε η κ. Οικονόμου, με τον κ. Μπέο να σηκώνει το γάντι και να δεσμεύεται για την παρουσίαση συγκεκριμένων στοιχείων μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου