ΤΟΠΙΚΑ

Συνολικά πρόστιμα 25.000 ευρώ σε ιδιοκτήτες ακινήτων

συνολικά-πρόστιμα-25-000-ευρώ-σε-ιδιοκτήτε-248901

Για το νερό που κατανάλωναν παράνομα νοικάρηδές τους

Το μπελά τους έχουν βρει ιδιοκτήτες ακινήτων από νοικάρηδές τους που φεύγοντας δεν τους αφήνουν μόνο φέσια… Προχωρούν σε λαθροϋδροληψίες, τις οποίες όμως εντοπίζει η ΔΕΥΑΜΒ και οι ιδιοκτήτες των ακινήτων καλούνται να καταβάλλουν υπέρογκα πρόστιμα στην επιχείρηση.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η πρακτική δεν είναι καθόλου σπάνια. Ενδεικτική είναι η λίστα αιτημάτων διαγραφής προστίμων για λαθροϋδροληψίες από ιδιοκτήτες ακινήτων, που δεν γνώριζαν ότι οι νοικάρηδές τους έπαιρναν παράνομα νερό.

Χθες στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ από το σύνολο των 50 θεμάτων καταναλωτών που τέθηκαν στο τραπέζι της συζήτησης σχεδόν τα μισά, τα 24 αφορούσαν σε λαθροϋδροληψίες.

Πρόκειται για υποθέσεις ιδιοκτητών ακινήτων που ζητούν διαγραφή των προστίμων που βεβαιώθηκαν εις βάρος τους για περιπτώσεις λαθροϋδροληψίας. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι ιδιοκτήτες είχαν νοικιάσει τα ακίνητά τους και οι νοικάρηδες, αντί να προχωρήσουν σε νόμιμες συνδέσεις έπαιρναν παράνομα νερό

Οι λαθροϋληψίες εντοπίστηκαν από συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ και η… λυπητερή πήγε στους ιδιοκτήτες των ακινήτων, που καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα των νοικάρηδών τους.

Τα ποσά δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητα: ξεκινούν από 248 ευρώ και ανάλογα το διάστημα φθάνουν έως και τις 4.962 ευρώ, μοιράζοντας… μικρά εγκεφαλικά στους ιδιοκτήτες ακινήτων, που εκμεταλλευόμενοι την ακίνητη περιουσία τους βρέθηκαν με μεγάλα χρέη από πρόστιμα στη ΔΕΥΑΜΒ.

Ωστόσο, η λίστα με τα πρόστιμα λαθροϋδροληψίας, δείχνει και τη μεγάλη αιμορραγία που έχουν να αντιμετωπίσουν τα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ, εξαιτίας του ατιμολόγητου νερού που καταναλώνεται.

Πάνω από 25.000 ευρώ είναι μόνο το ύψος των προστίμων που αξιώνει να εισπράξει η ΔΕΥΑΜΒ μέσα από 24 συγκεκριμένες περιπτώσεις, που έχουν εντοπιστεί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου