ΤΟΠΙΚΑ

Σε εκκαθάριση το πάρκινγκ της Φιλελλήνων

σε-εκκαθάριση-το-πάρκινγκ-της-φιλελλή-252816

Δύο από τους τέσσερις επικεφαλής πήγαν στο ραντεβού με το δήμαρχο Βόλου

Καμπανάκι για τον κίνδυνο να υποστούν σοβαρές ζημιές εφαπτόμενες στο πάρκινγκ της Φιλελλήνων πολυκατοικίες, χτύπησε από τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, ο δήμαρχος, Αχιλλέας Μπέος, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ολοκλήρωσης ενός έργου που καρκινοβατεί χρόνια. «Το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί αφενός για να φύγουν οι τσίγκοι από το κέντρο της πόλης και να αποδοθεί ο χώρος στους πολίτες αφετέρου για να μην προκαλούνται διαβρώσεις στο ίδιο το έργο και για να μην κινδυνεύσουν να χάσουν τις περιουσίες τους περίοικοι», είπε ο κ. Μπέος.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Στο χθεσινό ραντεβού που είχε καλέσει ο δήμαρχος τους επικεφαλής των μειοψηφιών, ανταποκρίθηκαν οι δύο από τους τέσσερις. Το παρών έδωσαν οι κ.κ. Μ. Πατσιαντάς και Μ. Μιτζικός, ενώ απουσίασαν οι κ.κ. Νατάσσα Οικονόμου και Αποστόλης Νάνος.

Ο κ. Μπέος δεν έκρυψε τη δυσαρέσκειά του για τις απουσίες. Ο ίδιος ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο ότι ήδη προχωρά η διαδικασία εκκαθάρισης του έργου από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Βόλου, ενώ ολοκληρώνεται η γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας, προκειμένου μαζί με την πρόταση του έκπτωτου εργολάβου να συμπεριληφθούν σε έναν ολοκληρωμένο φάκελο που θα τεθεί υπόψη των μειοψηφιών ενόψει μάλιστα και του δικαστηρίου που πρόκειται να γίνει τον επόμενο μήνα.

«Καλούμαστε να δώσουμε λύση σε ένα θέμα για το οποίο δεν φέρουμε καμία ευθύνη. Το πιο εύκολο είναι να το αφήσουμε στην τύχη του. Είμαστε όμως εδώ για τα δύσκολα και για να δίνουμε λύσεις για το καλό της πόλης», είπε χαρακτηριστικά. Κάλεσε μάλιστα και τις αντιπολιτεύσεις να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, κατηγορώντας τους ότι όλοι έβαλαν ένα… πετραδάκι για να φθάσει το έργο στο σημερινό κατάντημα.

Σημειώνεται ότι το έργο έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 65% με τον εργολάβο να έχει προχωρήσει σε δαπάνες ύψους 6,5 εκ. ευρώ περίπου, ενώ υπολείπονται εργασίες ύψους περίπου 1,5 εκ. ευρώ, προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί.

Υπέρ της ολοκλήρωσης και μάλιστα σύντομα του πάρκινγκ τάχθηκε ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, Μαργαρίτης Πατσιαντάς, ο οποίος ωστόσο δεν πρότεινε λύση αν δεν πάρει πρώτα στα χέρια του την εκκαθάριση του έργου και τη γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας. «Το να μένει έτσι, σίγουρα δεν τιμά κανένα και επιπλέον διαβρώνεται και το ίδιο το έργο», ανέφερε ο κ. Πατσιαντάς.

Συγκεκριμένα στοιχεία πριν το ραντεβού με το δήμαρχο και ως βάση συζήτησης, ζήτησε εξάλλου, η επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης, Νατάσσα Οικονόμου, η οποία υπογράμμισε ότι και η προηγούμενη δημοτική αρχή βρήκε το έργο μπροστά της και ακολούθησε τη νόμιμη διαδικασία. Συγκεκριμένα, ζήτησε την πρόταση της δημοτικής αρχής, τη γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας, την αναλυτική εκκαθάριση του έργου και το αίτημα του έκπτωτου αναδόχου.

«Ανοιχτή πληγή» χαρακτήρισε το έργο, ο επικεφαλής της Δύναμης Βόλου, Μιχάλης Μιτζικός.
«Εμείς σε ραντεβού στα τυφλά δεν πηγαίνουμε», είπε ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Αποστόλης Νάνος, αναφερόμενος στην έλλειψη στοιχείων πριν προσέλθουν σε διάλογο με το δήμαρχο για το πάρκινγκ της Φιλελλήνων. Ο ίδιος πρότεινε την ολοκλήρωση του έργου με χρήματα του δήμου Βόλου και την απόδοση του πάρκινγκ δωρεάν στους δημότες, ενώ εξέφρασε φόβους για ενδεχόμενη επιστροφή του εργολάβου από την πίσω πόρτα. Υπογράμμισε ότι η ΛΑΣ παραδοσιακά υποστήριζε το έργο να γίνει εξ ολοκλήρου από τον ίδιο το δήμο και ανταπέδωσε τα πυρά, υπογραμμίζοντας ότι σύμβουλοι της πλειοψηφίας «έβαλαν όχι πετραδάκια αλλά κοτρώνες ολόκληρες για να φθάσει το έργο στο σημείο που είναι σήμερα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου