ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμειναν σε κατάληψη 7 σχολεία στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Μαγνησίας

παρέμειναν-σε-κατάληψη-7-σχολεία-στη-δε-252974

Από αύριο οι μαθητές αναμένεται να επιστρέψουν στις αίθουσες διδασκαλίας

Σχεδόν τα μισά σε σχέση με τη Δευτέρα οπότε και άνοιξε η αυλαία των μαθητικών καταλήψεων στη Μαγνησία, ήταν τα σχολεία που συνέχισαν και χθες να έχουν κλειδωμένα τα λουκέτα στις αυλόπορτες. Το πρώτο για τη νέα σχολική χρονιά κύμα καταλήψεων αναμένεται να διαρκέσει έως και σήμερα. Ηδη χθες τα υπό κατάληψη σχολεία περιορίστηκαν από 12 σε 7.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Τα μαθητικό κίνημα αντέδρασε οργανωμένα απέναντι σε ελλείψεις διδακτικού προσωπικού, βιβλίων και κτιριακά προβλήματα.

Δύο μήνες μετά την επίσημη έναρξη των μαθημάτων, στα επαγγελματικά λύκεια δεν έχουν φθάσει όλα τα βιβλία ειδικοτήτων, με αποτέλεσμα μαθητές να παρακολουθούν τη σχολική ύλη μέσα από φωτοτυπίες που φροντίζουν να τους δίνουν οι καθηγητές τους.

Κι ενώ στα ΕΠΑΛ σε ορισμένα μαθήματα οι μαθητές δεν έχουν ακόμη πιάσει βιβλία στα χέρια τους, σε Γυμνάσια και Γενικά Λύκεια, εξακολουθούν να υπάρχουν ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς συγκεκριμένων ειδικοτήτων.

Την ίδια ώρα οι μαθητές διαμαρτύρονται και για την κατάσταση που επικρατεί σε σχολικές αίθουσες και τουαλέτες, ζητώντας παρεμβάσεις εξωραϊσμού των σχολείων, όπου περνούν σημαντικό μέρος της καθημερινότητάς τους.

Χθες από το σύνολο των 12 σχολείων που τέλεσαν υπό κατάληψη την περασμένη Δευτέρα, τα λουκέτα παρέμειναν κλειδωμένα στα εξής επτά: 7ο και 9ο Γυμνάσια Βόλου, Γυμνάσιο Σκιάθου, 6ο Γενικό Λύκειο Βόλου, Γενικό Λύκειο Αγριάς, 2ο Επαγγελματικό Λύκειο Ν. Ιωνίας και Επαγγελματικό Λύκειο Αγριάς.

Σήμερα πάντως, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μαθητικές κινητοποιήσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν και από αύριο, οι μαθητές να επιστρέψουν κανονικά στις αίθουσες διδασκαλίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου