ΤΟΠΙΚΑ

Νέος αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βόλου ο Μαργ. Πατσιαντάς

νέος-αντιπρόεδρος-του-δημοτικού-συμβ-253623

Με ψήφους των ανεξάρτητων, της πλειοψηφίας αλλά και των μειοψηφιών

Νέος Αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, αναδείχθηκε με την πρώτη ψηφοφορία κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του οργάνου, ο επικεφαλής των «Δρόμων Συνεργασίας», Μαργαρίτης Πατσιαντάς.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ο κ. Πατσιαντάς συγκέντρωσε αυξημένη πλειοψηφία και συγκεκριμένα 37 ψηφοδέλτια υπέρ και τρία λευκά και αναλαμβάνει καθήκοντα αντιπροέδρου στη θέση του πρώην στελέχους της μείζονος μειοψηφίας, Γιάννη Μολοχίδη, ο οποίος είχε ανεξαρτητοποιηθεί. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δείχνει ότι τον κ. Πατσιαντά τίμησαν με την ψήφο τους για τη θέση του αντιπροέδρου πρώην «σύντροφοί» του στη δημοτική ομάδα, αλλά και μέλη της πλειοψηφίας και των μειοψηφιών του δημοτικού συμβουλίου.

Στη διάρκεια των χθεσινών δημαιρεσιών, εκλέχθηκαν επίσης τα νέα αναπληρωματικά μέλη στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής Επιτροπή, μετά τις ανεξαρτητοποιήσεις των κ.κ. Ματθαίου Δραμητινού και Κώστα Γαργάλα. Αναπληρωματικοί εκλέχθηκαν οι κ.κ. Θεόδωρος Τσαλούχας με 34 ψήφους και Μαργαρίτης Πατσιαντάς με 33 ψήφους. Τακτικά μέλη ανέλαβαν οι κ.κ. Κατερίνας Τσοπουρίδου από τη Δύναμη Βόλου και Γιώργος Σουίπας από την πλειοψηφία, ως πρώτοι επιλαχόντες. Αυτό σημαίνει ότι στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής η μείζονα μειοψηφία δεν εκπροσωπείται από κανένα τακτικό μέλος.

Στην οικονομική επιτροπή, παραμένει ο κ. Πατσιαντάς και μετά την παραίτηση της κ. Ελένης Ανδρέου – Μεϊκοπούλου, που επίσης ανεξαρτητοποιήθηκε από τους Δρόμους Συνεργασίας, τη θέση της κατέλαβε ως τακτικό μέλος, ο κ. Θεοδ. Τσαλούχας.

Στις θέσεις τους παραμένουν, καθώς ο Καλλικράτης δεν προβλέπει εκπροσώπηση αυστηρά από την ομάδα της μείζονος μειοψηφίας, ως μέλη -της ΔΕΥΑΜΒ, ο κ. Κώστας Γαργάλας, της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, ο κ. Ιάσονας Αποστολάκης, του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, η κ. Φωτεινή Κοκκινάκη και της ΑΝΕΒΟ, ο κ. Ιάσονας Αποστολάκης.

Οι περιπέτειες για την αντιπολίτευση, το βάρος της οποίας καλείται να σηκώσει μέσα από τις πολλαπλές πλέον θέσεις που καταλαμβάνει, ο κ. Πατσιαντάς, ξεκίνησε με τις μαζικές ανεξαρτητοποιήσεις του συνόλου των δημοτικών συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας. Ο κ. Πατσιαντάς απέμεινε μόνος του στην παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης και καλείται να διαδραματίσει πολλαπλό ρόλο: ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης, ως αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και ως μέλος στην οικονομική επιτροπή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου