ΤΟΠΙΚΑ

Λύση με τις σχολικές καθαρίστριες

λύση-με-τις-σχολικές-καθαρίστριες-257396

Αναδρομικά από 1η Σεπτεμβρίου οι συμβάσεις – Διαγωνισμός για την πρόσληψη επιπλέον 15 ατόμων στην καθαριότητα των σχολείων

Συμβάσεις με το δήμο Βόλου αναδρομικά από 1η Σεπτεμβρίου υπογράφουν εντός των επόμενων ημερών οι καθαρίστριες στα σχολεία του δήμου Βόλου, που μέχρι και σήμερα, ήταν εργασιακά στον… αέρα. Μετά την επεισοδιακή συνάντηση των καθαριστριών με το δήμαρχο Βόλου, Αχ. Μπέο, που είχε βγει άκαρπη, έγιναν νέες επαφές της Δημοτικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βόλου με τις σχολικές καθαρίστριες.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Στις επαφές συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Απ. Γαλάτης και ο αντιπρόεδρος, Γιώργος Πράττος, εκπρόσωποι των καθαριστριών, ο Γενικός Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Βόλου, Δημ. Βασιλείου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σύμφωνα με τον κ. Γαλάτη, δόθηκε λύση στο πρόβλημα. Οι καθαρίστριες θα υπογράψουν εντός των ημερών σύμβασης διάρκειας δέκα μηνών με το δήμο Βόλου και με αμοιβές που προβλέπονται βάσει Νόμου. Αφορά σε περίπου 55 σχολικές καθαρίστριες στα σχολεία του δήμου Βόλου και οι συμβάσεις θα ισχύουν αναδρομικά από 1η Σεπτεμβρίου και για δέκα μήνες, μέχρι τη λήξη δηλαδή του σχολικού έτους.

Οπως επεσήμανε ο κ. Γαλάτης, παράλληλα με την υπογραφή συμβάσεων θα γίνει και νέος διαγωνισμός για την πρόσληψη επιπλέον 15 καθαριστριών για τα σχολικά κτίρια του Δήμου.

Μάλιστα ο κ. Γαλάτης επεσήμανε ότι η μισθοδοσία των καθαριστριών είναι εξασφαλισμένη έως και 31 Δεκεμβρίου 2015.

Με την υπογραφή των συμβάσεων αλλά και την ενίσχυση των σχολείων με επιπλέον αριθμό καθαριστριών, αναμένεται να λυθεί το μείζον πρόβλημα της ελλιπούς καθαριότητας στα σχολεία. Οπως είχε αναφέρει η πρόεδρος του σωματείου καθαριστριών Μαγνησίας, κ. Δέσποινα Κουρτέση περίπου 20 σχολεία στο δήμο Βόλου δεν έχουν δική τους καθαρίστρια. Ορισμένα νηπιαγωγεία, δημοτικά αλλά και γυμνάσια, καθαρίζονται μόλις δύο φορές την εβδομάδα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγιεινή των μικρών μαθητών αλλά και εκπαιδευτικών στους χώρους εργασίας

Αποστόλης Γαλάτης: «Εντός των ημερών θα υπογραφούν αναδρομικά οι συμβάσεις και θα γίνει διαγωνισμός για την πρόσληψη 15 επιπλέον καθαριστριών στα σχολεία του δήμου Βόλου»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου