ΤΟΠΙΚΑ

Φεύγουν οι ξυλόσομπες από το σχολικό συγκρότημα Φυτόκου

φεύγουν-οι-ξυλόσομπες-από-το-σχολικό-σ-257572

Air condition τύπου «ντουλάπα» μπαίνουν στο σχολικό κτίριο για τη θέρμανσή του, ενώ αποκαθίσταται το πρόβλημα στην οροφή

Ξυλόσομπες τέλος για το σχολικό συγκρότημα στο Φυτόκο. Οι αίθουσες διδασκαλίας έως και χθες αντί για θερμαντικά σώματα είχαν σόμπες, στις οποίες οι καθηγητές έριχναν ξύλα για να ζεσταθούν οι αίθουσες διδασκαλίας.

Το απαρχαιωμένο σύστημα θέρμανσης στο σχολικό κτιρίου του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας που φαίνεται να ζει σε άλλη εποχή όταν στην πλειοψηφία των σχολείων, λειτουργεί φυσικό αέριο ή στη χειρότερη καυστήρας πετρελαίου θέρμανσης, ξηλώθηκε την περασμένη εβδομάδα.

Την ερχόμενη Δευτέρα, θα τοποθετηθούν air condition τεχνολογίας inverter για τη θέρμανση των σχολικών αιθουσών. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βόλου, Απ. Γαλάτη, πρόκειται για air condition τύπου «ντουλάπα» που θα δώσουν λύση στο πρόβλημα της θέρμανσης του σχολείου, που ζεσταινόταν με λύσεις του περασμένου αιώνα.

Στο μεταξύ, τα σχολικά ταμεία θα ενισχυθούν με ποσό ύψους 2.500 ευρώ προκειμένου να γίνει η μόνωση της οροφής του δευτέρου ορόφου του κτιρίου.

Οπως είναι γνωστό, η οροφή σε έκταση 200τ.μ. περίπου είναι διαβρωμένη, με αποτέλεσμα όταν βρέχει να περνά νερό στο εσωτερικό των εργαστηρίων.

Τα προβλήματα αυτά ξεκινούν με τις πρώτες ψιχάλες του Φθινοπώρου, επειδή τα νερά της βροχής διαπερνούν την εναπομείνασα μόνωση (είδος ασφαλτόπανου), εγκλωβίζονται και απορροφώνται από αυτή και σταδιακά περνούν μέσα στα εργαστήρια. Χαρακτηριστικό στοιχείο της διάβρωσης που έχει υποστεί η οροφή είναι ότι έχει αποκαλυφθεί ο χαλύβδινος οπλισμός της, ενώ πέφτουν κομμάτια του μπετόν.

Οπως εξήγησε ο κ. Γαλάτης από τη διεύθυνση του σχολείου, έχει γίνει έρευνα αγοράς για την αποκατάσταση της οροφής του κτιρίου και το κόστος υπολογίζεται στις 2.500 ευρώ. Το σχολείο λοιπόν θα επιχορηγηθεί με το συγκεκριμένο ποσό και οι εργασίες μόνωσης θα γίνουν με την επίβλεψη των τεχνικών υπηρεσιών.

Σημειώνεται ότι για το συγκεκριμένο θέμα, της κατάστασης δηλαδή του κτιρίου του σχολικού συγκροτήματος Φυτόκου, είχε σημειωθεί έντονη φραστική αντιπαράθεση στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου