ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητές γιόρτασαν τη σχολική ημέρα αθλητισμού

μαθητές-γιόρτασαν-τη-σχολική-ημέρα-αθ-259301

Χθες, το προαύλιο ζωντάνεψε από πληθώρα δράσεων που έγιναν με καθυστέρηση καθώς το σχολείο άρχισε να λειτουργεί μόλις στις 12 Οκτωβρίου

Οι μαθητές που ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους συμμαθητές τους του συστεγαζόμενου 4ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας, συμμετείχαν σε μια σειρά δράσεων με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού που γιορτάστηκε χθες στο σχολικό συγκρότημα αντί για τις 5 Οκτωβρίου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το ΕΕΕΕΚ Ν. Ιωνίας άνοιξε τις πύλες του για τη νέα σχολική χρονιά, μόλις προ ημερών, στις 12 Οκτωβρίου, λόγω έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού. Οι μαθητές έχασαν σχεδόν ένα μήνα σχολικής ζωής, αυτές τις ημέρες όμως βρίσκουν τους ρυθμούς τους.

Αν και καθυστερημένα, χθες, γιόρτασαν σε συνεργασία με τους συμμαθητές τους του 4ου Γυμνασίου Ν. Ιωνίας την πανελλήνια ημέρα σχολικού αθλητισμού.

Οι μαθητές των δύο σχολείων χωρίστηκαν σε πέντε μικτές ομάδες και πέρασαν κυλιόμενα από πέντε διαφορετικές δράσεις: έπαιξαν γκολμπολ, συμμετείχαν στη δημιουργία τοιχογραφιών στην είσοδο των δύο σχολείων, συμμετείχαν σε σκυταλοδρομίες με μπουκάλια, ρακέτες με μπαλάκια και απλές, έκαναν ιστούς αράχνης με κουβάρια, έπαιξαν μπότσια.

Προηγουμένως παρακολούθησαν όλοι μαζί προβολή ταινιών στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΕΕΕΚ, ενώ στο τέλος έβγαλαν ομαδική φωτογραφία μπροστά από το σχολείο.

«Στόχος της ημέρας είναι οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με τα ολυμπιακά ιδεώδη και τα παραολυμπιακά αθλήματα μέσα από βιωματικές δράσεις, οι οποίες προετοιμάστηκαν με κάθε λεπτομέρεια από τους εκπαιδευτικούς των δύο σχολείων», ανέφερε η Διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Ν. Ιωνίας, κ. Φωτεινή Γρηγορίου.

Σημειώνεται ότι τους μαθητές έφεραν σε επαφή με το ολυμπιακό άθλημα γκολμπολ, μέλη της ομάδας του σωματείου ατόμων με αναπηρία όρασης Μαγνησίας «Μάγνητες Τυφλοί».

 Τα παιδιά έπαιξαν σκυταλοδρομίες και γνώρισαν τα παραολυμπιακά αθλήματα γκολμπολ και μπότσια

Τα ολυμπιακά ιδεώδη μέσα από τα ολυμπιακά και παραολυμπιακά αθλήματα, γνώρισαν χθες οι μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου