ΤΟΠΙΚΑ

Κενό Νόμου στον Καλλικράτη

κενό-νόμου-στον-καλλικράτη-259379

Μετά τη μαζική ανεξαρτητοποίηση των δημοτικών συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας

Το Νόμο του Καλλικράτη άρθρο προς άρθρο ξεσκονίζει τις τελευταίες ημέρες η νομική υπηρεσία του δήμου Βόλου, προκειμένου να γνωμοδοτήσει τι προβλέπεται με την κάλυψη των θέσεων ευθύνης που κατείχαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας, που όμως ανεξαρτητοποιήθηκαν μαζικά από τους «Δρόμους Συνεργασίας» αφήνοντας μόνο στην παράταξη, τον επικεφαλής Μαργαρίτη Πατσιαντά.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Τα πρώτα προβλήματα άρχισαν να διαφαίνονται ήδη από την προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, κατά τη συγκρότηση του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας, οπότε και ο κ. Πατσιαντάς εκτός από τον εαυτό του ως τακτικό μέλος δεν είχε άλλο δημοτικό σύμβουλο για να προτείνει ως αναπληρωματικό.

Ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, έχει ζητήσει γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας για την αναπλήρωση των θέσεων που κατείχαν ως μέλη των Δρόμων Συνεργασίας, σημερινοί ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι.
Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση που έχει στα χέρια του ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Γ. Μουλάς, για τα διοικητικά συμβούλια του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ και της ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ, δεν τίθεται θέμα αναπλήρωσης των θέσεων, καθώς ο Νόμος προβλέπει εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης, χωρίς όμως να προέρχεται απαραίτητα από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας. Στις θέσεις τους λοιπόν αναμένεται να παραμείνουν οι κ.κ. Φωτεινή Κοκκινάκη και Ιάσων Αποστολάκης.

Ωστόσο, προβλέπεται αναπλήρωση των θέσεων τόσο στην οικονομική επιτροπή όσο και στην επιτροπή ποιότητας ζωής. Στην οικονομική επιτροπή συμμετείχε εκτός από τον κ. Πατσιαντά και η Ελένη Ανδρέου – Μεϊκοπούλου, που θα πρέπει να αντικατασταθεί. Επίσης, προβλέπεται αντικατάσταση και των κ.κ. Ματθαίου Δραμητινού και Κώστα Γαργάλα από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, όπου μάλιστα ο πρώτος είναι και αντιπρόεδρος. Οι αντικαταστάσεις θα γίνουν από τα αναπληρωματικά μέλη των επιτροπών με σειρά εκλογής.
Τα δύσκολα αφορούν, σύμφωνα με τον κ. Μουλά, στην εκλογή αντιπροέδρου στο δημοτικό συμβούλιο. «Αν θελήσει να θέσει υποψηφιότητα για αντιπρόεδρος ο κ. Πατσιαντάς, θα πρέπει να γίνουν τρεις ψηφοφορίες. Στην τρίτη θα πρέπει να συγκεντρώνει την πλειοψηφία των παρόντων μελών. Αν αυτό δεν γίνει υπάρχει κενό Νόμου για το τι προβλέπεται», εξήγησε ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.

Ηδη μάλιστα η νομική υπηρεσία έχει ζητήσει διευκρινίσεις επί του θέματος, που αναμένεται να είναι στη διάθεση του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου έως τη Δευτέρα.

Τη Δευτέρα άλλωστε συνεδριάζουν η οικονομική επιτροπή στη 1 το μεσημέρι και η επιτροπή ποιότητας ζωής στη 1:30μ., στην οποία θα πρέπει να γίνει εκλογή νέου αντιπροέδρου μετά την ανεξαρτητοποίηση του κ. Ματθαίου Δραμητινού.

Το απόγευμα, στις 6, έχει οριστεί ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την αντικατάσταση του αντιπροέδρου του οργάνου, μετά την ανεξαρτητοποίηση του κ. Γιάννη Μολοχίδη και την εκλογή αναπληρωματικών μελών στην επιτροπή ποιότητας ζωής.

Δημοτικά τέλη

Σημειώνεται ότι στις απανωτές συνεδριάσεις της Δευτέρας αναμένεται να καθοριστούν τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού, ο δημοτικός φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων, τα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων, τα τέλη διαφήμισης για το 2016.

Επίσης θα συζητηθεί η τροποποίηση της Κανονιστικής παραχώρησης χρήσης κοινόχρηστων χώρων στο δήμο Βόλου καθώς και το τεχνικό πρόγραμμα για το 2016.

  • Σχετικά άρθρα:

Εβγαλε… νοκ άουτ τον Καλλικράτη Ο ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου