ΤΟΠΙΚΑ

Παρόντες στο πλευρό των αγωνιζόμενων πολιτών θα δηλώσουν στελέχη της ΛΑΕ Μαγνησίας

παρόντες-στο-πλευρό-των-αγωνιζόμενων-264712

Θέση στους δρόμους, δίπλα στους πολίτες που θα δώσουν το επόμενο χρονικό διάστημα τον αγώνα ενάντια στα νέα σκληρά μέτρα του τρίτου μνημονίου, καλούνται να πάρουν τα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας της Μαγνησίας και να αποτελέσουν το ανάχωμα απέναντι στην επίθεση που εξαπολύεται στο λαϊκό εισόδημα μέσα από την εφαρμογή των προαπαιτούμενων.

Χθες πραγματοποιήθηκε η πρώτη-μετά τις εκλογές και τέταρτη σε επίπεδο Θεσσαλίας- συνέλευση της ΛΑΕ Μαγνησίας, στην αίθουσα Φόρουμ, προκειμένου να αποφασιστεί το πρόγραμμα του κόμματος τόσο ενόψει της οργανωτικής και πολιτικής συγκρότησης της ΛΑΕ Μαγνησίας στην πορεία για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη στις 7-8 Νοεμβρίου στην Αθήνα και για το πρώτο Συνέδριο των αρχών του 2016, αλλά και ενόψει των αγωνιστικών κινητοποιήσεων της ΓΣΕΕ και αγροτών σε πρώτη φάση. «Η ΛΑΕ πρέπει να είναι παρούσα στους δρόμους μαζί με το λαό, να οργανώσει όσο το δυνατό καλύτερα τις αντιδράσεις ενάντια στη λιτότητα, το μνημόνιο και την καταστροφή του τόπου. Είμαστε κι εμείς μέρος του λαού και έχουμε τα ίδια συμφέροντα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρώην υποψήφιος βουλευτής του κόμματος, Κώστας Δελημήτρος, στο περιθώριο της συνέλευσης.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα, πρόκειται να οργανωθεί ένα ρωμαλέο εργατικό – λαϊκό κίνημα, που θα αντιδράσει στα μέτρα του μνημονίου και θα δώσει τον αγώνα για τη μη εφαρμογή του και την ανατροπή της μνημονιακής κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δυστυχώς αυτό το μνημόνιο έφεραν δυνάμεις οι οποίες μέχρι πρότινος έλεγαν πως είχαν άλλη αντίληψη. Τελικώς ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του. Δεν μπορεί ο μεταλλαγμένος σήμερα ΣΥΡΙΖΑ να υπαινίσσεται ότι θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ανάκαμψης του τόπου μέσα από ένα παράλληλο πρόγραμμα ή μέσα από το ΕΣΠΑ τη στιγμή που έχει ήδη ενδώσει στις απαιτήσεις των τραπεζιτών και τοκογλύφων τόσο ντόπιων όσο και στο εξωτερικό. Το μόνο που προσπαθεί είναι να ξεγελάσει το λαό και να κερδίσει πολιτικό χρόνο», συμπλήρωσε ο κ. Δελημήτρος.

Στη συνέλευση υπογραμμίστηκε η σημασία της ενεργοποίησης της ΛΑΕ ως της μόνης πλέον σταθερής αντιμνημονιακής φωνής. Εγινε λόγος για οβιδιακή μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ που εξαΰλωσε κάθε ελπίδα του κόσμου και πάγωσε κάθε αγωνιστική διάθεση και τονίστηκε η σημασία της επιλογής. «Πρέπει να ξεπεράσουμε ενδεχομένως και δικές μας αστοχίες. Το βασικό είναι να υπάρχει η επιλογή ενάντια στο μνημόνιο, την υποτέλεια και την καταστροφή. Αν δεν υπάρχει η επιλογή, οδηγούμαστε σε άλλα μονοπάτια», σημείωσε ο κ. Δελημήτρος.

Στη συνέλευση το παρών έδωσαν φίλοι του κόμματος και στελέχη της ΛΑΕ, μεταξύ των οποίων ο Νίκος Τσανής, ο Γιάννης Μπάλλας, ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς, η Λίτσα Κόγια, οι Θεόδωρος και Γιώργος Ταμβάκης κ.α.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου