ΤΟΠΙΚΑ

Τρόμος στη 2ας Νοεμβρίου

τρόμος-στη-2ας-νοεμβρίου-267021

Τρόμος το βράδυ της Πέμπτης στη 2ας Νοεμβρίου. Ροτβάιλερ που προφανώς ξέφυγε από την εποπτεία ιδιοκτήτη του, επιτέθηκε σε φοιτητή έξω από τη Φοιτητική Λέσχη, ενώ αμέσως μετά κατευθύνθηκε σε κατάστημα εστίασης της περιοχής σε αναζήτηση φαγητού, τρομοκρατώντας θαμώνες και προσωπικό.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Στις 9 περίπου προχθές το βράδυ, ιδιοκτήτης επιχείρησης εστίασης στην οδό 2ας Νοεμβρίου, τηλεφωνούσε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, ζητώντας βοήθεια. Ο ίδιος και δύο υπάλληλοί του, είχαν κλειδωθεί στην κυριολεξία μέσα στο κατάστημα για να αποφύγουν ροτβάιλερ που προηγουμένως είχε επιτεθεί σε θαμώνες για να αρπάξει το φαγητό τους και είχε τραυματίσει φοιτητή που βρίσκονταν έξω από τη φοιτητική λέσχης στο χέρι.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το μεγαλόσωμο σκυλί, περιφερόταν στη 2ας Νοεμβρίου, καταβεβλημένο και νηστικό. Πιθανότατα αναζητούσε τροφή.

Οι… μυρωδιές από την κουζίνα της φοιτητικής λέσχης, το οδήγησαν στην πόρτα του κτιρίου, όπου κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, το σκυλί τραυμάτισε φοιτητή στο χέρι του.

Στη συνέχεια το ροτβάιλερ κατευθύνθηκε σε κοντινό κατάστημα εστίασης. Δύο θαμώνες του καταστήματος που κάθονταν σε τραπεζάκι στον εξωτερικό χώρο και έτρωγαν, είδαν ξαφνικά στο τραπέζι τους τον μεγαλόσωμο σκύλο, ο οποίος άρπαξε το φαγητό του ενός στην κυριολεξία μέσα από το χέρι του και μπήκε μέσα στο μαγαζί. Προσωπικό και ιδιοκτήτης προσπαθούσαν να διώξουν τον απρόσκλητο τετράποδο. Κανείς όμως δεν μπορούσε να χειριστεί τον μεγαλόσωμο επισκέπτη.

Του πέταξαν ένα κουλούρι έξω από το μαγαζί, μακριά για να το διώξουν. Στο μεσοδιάστημα, ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού, έδιωξε τους θαμώνες κερνώντας τους το φαγητό και ο ίδιος με τα δύο άτομα προσωπικό, κλειδώθηκαν μέσα στο κατάστημα, απ’ όπου και τηλεφώνησαν στην Πυροσβεστική.

Από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώθηκε η Τροχαία και ο υπεύθυνος λειτουργίας του Καταφυγίου στο Βόλο, Νίκος Πολύζος, ο οποίος μαζί με υπάλληλο, περισυνέλλεξαν το ροτβάιλερ.

Ο φοιτητής μετά από οδηγίες που του δόθηκαν πήγε στο νοσοκομείο για να του παρασχεθεί ιατρική βοήθεια.

Ωστόσο, επί 2,5 ώρα μία ολόκληρη περιοχή ασχολούνταν με το μεγαλόσωμο «εισβολέα» που αναζητούσε φαγητό.

Αδέσποτο «έσκαψε» αμπέλια

Ενα ακόμη περιστατικό με αδέσποτο αυτή τη φορά, που έφερε μοναχές σε απόγνωση, σημειώθηκε χθες το πρωί, στην Παναγία Οδηγήτρια μεταξύ Πορταριάς και Μακρινίτσας.

Μεγαλόσωμος σκύλος έσκαβε μπαξέδες και αμπέλια στη Μονή, καταστρέφοντας ουσιαστικά τις καλλιέργειες. Απελπισμένες οι μοναχές που δεν μπορούσαν να το διώξουν, απευθύνθηκαν στο Δήμο.

Ο υπεύθυνος λειτουργίας του Καταφυγίου, Νίκος Πολύζος, μετέβη στην περιοχή και χορήγησε ηρεμιστικά στο σκυλί για να μπορέσει να το πιάσει. Μόλις το σκυλί ηρέμησε το περισυνέλλεξε, οι μπαξέδες όμως πρέπει να καλλιεργηθούν από την αρχή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου