ΤΟΠΙΚΑ

Η ΔΕΥΑΜΒ διεκδικεί 700.000 €

η-δευαμβ-διεκδικεί-700-000-e-268748

Μία ιστορία από τα παλιά καλείται να αντιμετωπίσει η ΔΕΥΑΜΒ. Πρόκειται την υπόθεση των προγραμματικών συμβάσεων που είχαν υπογραφτεί την περίοδο 2005 – 2006 μεταξύ ΔΕΥΑΜΒ, δήμου Βόλου και ΔΕΜΕΚΑΒ για την εκπόνηση έργων που είχαν σχέση μεταξύ άλλων με την αποκατάσταση πεζοδρομίων και πρασίνου και για τις οποίες είχε κάνει καταγγελία ο Γιάννης Στάμος το 2010, προκαλώντας ειδική ανάκριση που είχε καταλήξει σε παραπεμπτικό βούλευμα πέντε ατόμων και είχε οδηγήσει σε αργία δύο υπαλλήλους του Δήμου.

Για το ίδιο θέμα, ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Π. Σκοτινιώτης είχε καταθέσει αγωγή εναντίον του δήμου Βόλου και της ΑΝΕΒΟ διεκδικώντας την επιστροφή των χρημάτων των συμβάσεων που ανέρχονται σε περίπου 700.000 ευρώ.

Χθες συνεδρίασε εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ και αποφάσισε να ορίσει το δικηγόρο Αντώνη Ξηρό ως πληρεξούσιο δικηγόρο για την υπόθεση.

Η ΔΕΥΑΜΒ θα παραστεί ως πολιτική αγωγή στις 26 Οκτωβρίου στην ποινική υπόθεση που θα εξεταστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας και στις 17 Νοεμβρίου, στην εξέταση της αγωγής εναντίον του δήμου Βόλου και της ΑΝΕΒΟ, από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Βόλου.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου