ΤΟΠΙΚΑ

45 απόφοιτοι του Π.Θ. στη ΝΟΚΙΑ

45-απόφοιτοι-του-π-θ-στη-νοκια-270013

Σαράντα πέντε απόφοιτοι του τμήματος Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, έχουν απορροφηθεί την τελευταία διετία στην εταιρεία ΝΟΚΙΑ στην Ελλάδα, στελέχη της οποίας βρέθηκαν χθες στο κτίριο Παπαστράτος για να ενημερώσουν τους φοιτητές του τμήματος για τις προοπτικές απασχόλησης στον όμιλο, ακόμη και σε επίπεδο έρευνας και παράλληλα να αναζητήσουν τους μελλοντικούς τους εργαζόμενους.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ
Φωτογραφίες: ΡΑΝΙΑ ΜΑΝΑΣΗ

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του τμήματος ηλεκτρολόγων μηχανικών και μηχανικών υπολογιστών Παναγιώτη Μποζάνη, οι σπουδές μπορεί να είναι δύσκολες το τελικό όμως αποτέλεσμα δικαιώνει το πρόγραμμα που ακολουθεί το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Στην ειδικότητα των μηχανικών υπολογιστών, υπάρχει σχεδόν μηδενική ανεργία, «αγκάθι» ωστόσο αποτελεί ότι η πλειονότητα των αποφοίτων βρίσκει θέση εργασίας στο εξωτερικό. «Εμείς θέλουμε οι απόφοιτοί μας να βρίσκουν εύκολα εργασία και μάλιστα στην Ελλάδα. Είναι άδικο για τους γονείς αλλά και το ίδιο το κράτος, να επενδύουν χρήματα στην εκπαίδευση επιστημονικού προσωπικού που όμως διαρρέει στο εξωτερικό», ανέφερε ο κ. Μποζάνης.

Οπως επεσήμανε, προοπτική απασχόλησης στην Ελλάδα ακόμη και στον τομέα της έρευνας, προσφέρει ο όμιλος ΝΟΚΙΑ. «Ηδη τα τελευταία δύο χρόνια, ο όμιλος έχει προσλάβει 45 απόφοιτους του τμήματός μας και μάλιστα μέσα από πολύ σκληρές διαδικασίες επιλογής. Χαρακτηριστικό είναι ότι μόλις το 10% απ’ όσους κάνουν αιτήσεις για απασχόληση στον όμιλο προσλαμβάνονται», επεσήμανε ο κ. Μποζάνης.

Στη χθεσινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο «Δ. Σαράτσης» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι φοιτητές του τμήματος ενημερώθηκαν για τις δυνατότητας απασχόλησής τους στην Ελλάδα σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο.

Τον όμιλο, τις δυνατότητες και τις προοπτικές που προσφέρει, παρουσίασαν στελέχη της ΝΟΚΙΑ.
Ο επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της ΝΟΚΙΑ Αρης Δρόσης, δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από το επίπεδο σπουδών και την ποιότητα των αποφοίτων του τμήματος μηχανικών υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και αναφέρθηκε στο μακροπρόθεσμο σχέδιο του ομίλου για απευθείας συνεργασία με πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα.

«Πολλοί μας έχουν συνδέσει μόνο με τα κινητά τηλέφωνα αλλά είναι πολύ σημαντικό ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα έχουμε ένα τμήμα που ασχολείται με την έρευνα και την ανάπτυξη και που απασχολεί 1.100 Ελληνες μηχανικούς. Τα τελευταία δύο χρόνια υπήρξε πολύ μεγάλη ανάπτυξη, σχεδόν διπλασιαστήκαμε, δείχνοντας ότι υπάρχει δυνατότητα στη χώρα μας να έχουμε ένα άλλο είδος ανάπτυξης που είναι συνυφασμένο με την καινοτομία», σημείωσε ο ίδιος.

Με θετικό «μάτι» βλέπουν τις προοπτικές απασχόλησής τους στη ΝΟΚΙΑ και φοιτητές του Τμήματος.
«Σκέφτομαι να συνεχίσω σε μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο. Κυρίως με ενδιαφέρει η έρευνα και η απασχόληση σε καινοτόμα project», ανέφερε ο τελειόφοιτος Γιώργος Μουριάς.

«Ο συγκεκριμένος όμιλος έχει κύρος και αξιοπιστία. Βασικό ωστόσο είναι να γνωρίζω αν θα προμηθευτώ τα απαραίτητα εφόδια για να είμαι πραγματικά χρήσιμος στην εταιρεία», ανέφερε από την πλευρά του ο φοιτητής Απόστολος Ταμβάκης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου