ΤΟΠΙΚΑ

Πεζοπορική διαδρομή 30 χιλιομέτρων εγκαινιάζει το Δεκέμβριο ο Δήμος Βόλου

πεζοπορική-διαδρομή-30-χιλιομέτρων-εγκ-270177

Μέσα στο Δεκέμβριο παράλληλα με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βουνού, ο δήμος Βόλου, θα εγκαινιάσει το πρώτο σημαντικό έργο που συνδέεται με την τουριστική προβολή της περιοχής: πρόκειται για τη διαμόρφωση του πρώτου δικτύου μονοπατιών σε μήκος 30 χιλιομέτρων που θα είναι έτοιμο έως τέλος Νοεμβρίου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το πρώτο ενιαίο πεζοπορικό δίκτυο που αναμένεται να προσελκύσει πεζοπόρους τουρίστες και να συμβάλλει στο στόχο της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου, θα έχει σημείο έναρξης είτε τις Αηδονοφωλιές είτε το Φυτόκο και θα καλύπτει τον ενιαίο δήμο Βόλου, μέσα από μονοπάτια στη Μακρινίτσα, τις Σταγιάτες, την Πορταριά, τη Δράκεια, τον Αγιο Λαυρέντιο, τον Αγιο Βλάσιο και τα Ανω Λεχώνια.

Ηδη έχει γίνει η διάνοιξη των μονοπατιών και ολοκληρώνεται η σήμανση με ταμπέλες της απόλυτα ασφαλούς διαδρομής που συνδέει μεταξύ τους μέσα από πανέμορφες φυσικές διαδρομές, χωριά που παρέχουν εκτός από υπηρεσίες εστίασης και δυνατότητα διαμονής στους επισκέπτες.

Στόχος βεβαίως σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Θάνο Θεοδώρου είναι η συνεργασία με τους άλλους ΟΤΑ της Μαγνησίας προκειμένου να δημιουργηθεί μια ενιαία πεζοπορική διαδρομή στο Πήλιο, με δύο εναλλακτικές προτάσεις: το μονοπάτι των χωριών και το μονοπάτι της θάλασσας.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Βόλου, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Θάνος Θεοδώρου, παρουσίασε τις κατευθυντήριες γραμμές ενώ ο προϊστάμενος του τμήματος τουρισμού, Γιώργος Παπαμακάριος το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου για το 2016.
Πρόκειται για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που περιλαμβάνει μια σειρά πρωτότυπων δράσεων όπως η ανάπτυξη της πεζοπορικής διαδρομής στα μονοπάτια του Πηλίου στα όρια του Καλλικρατικού Δήμου Βόλου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα για το 2016 ο δήμος Βόλου θα δηλώσει «παρών» σε τουριστικές εκθέσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, αλλά και σε χώρες όπως το Ισραήλ, η Γαλλία, η Ιταλία, η Γερμανία, η Σερβία, η Ρουμανία, η Ολλανδία, η Αυστρία, το Βέλγιο, η Βουλγαρία, η Κύπρος, η Αγγλία, η Ρωσία, η Σουηδία και η Τουρκία. Η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι ο δήμος Βόλου δεν θα περιοριστεί στην παρουσία σε τουριστικά περίπτερα με τη διανομή φυλλαδίων, αλλά θα συνδυάζει τη συμμετοχή του με event σε συνεργασία με επιχειρηματίες του τουρισμού για την προβολή διαφόρων κάθε φορών τομέων όπως για παράδειγμα ο γαστρονομικός τουρισμός.

Οι φορείς

«Το πρόγραμμα έχει προκύψει μετά από τη διαμόρφωση της συνολικής στρατηγικής του δήμου Βόλου, την αξιοποίηση της εμπειρίας και τον απολογισμό του έτους, την επεξεργασία στοιχείων έρευνας για τον τουρισμό που έγινε στα καταλύματα της περιοχής μας, την συγκέντρωση κι επεξεργασία προτάσεων τοπικών φορέων», ανέφερε ο κ. Θεοδώρου.

Τα εύσημα απένειμε στο δήμο, ο Πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων, Γιώργος Ζαφείρης, αλλά και η εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Θέκλα Καμμένου.

Από την πλευρά του, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Ιάσονας Αποστολάκης τόνισε την ανάγκη σχεδιασμού σε βάθος πενταετίας ή και δεκαετίας, ενώ ζήτησε να υπάρξει συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και παράλληλα να αποτελέσει ο φάκελος υποψηφιότητας του δήμου Βόλου ως πολιτιστικής πρωτεύουσας για το 2021 τον οδικό χάρτη στο χώρο του πολιτισμού για την προσέλκυση επισκεπτών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου