Παραιτήθηκε ο Αλέξανδρος Δούρας

Τελευταία ενημέρωση: 2015-10-22, 10:24:57
Τη θέση θα αναπληρώσει ο Γιάννης Γρηγορίου που πάντως εμφανίζεται αποφασισμένος να ανεξαρτητοποιηθεί μόλις αναλάβει
Παραιτήθηκε ο Αλέξανδρος Δούρας

Εφυγε και το τελευταίο μέλος της δημοτικής παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης», που πλέον απαρτίζει μόνο ο επικεφαλής, Μαργαρίτης Πατσιαντάς. Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, Γ. Μουλά, ο Αλέξανδρος Δούρας δηλώνει παραίτηση από τη θέση του δημοτικού συμβούλου. Η θέση του κ. Δούρα στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης θα καλυφθεί από τον πρώτο επιλαχόντα, Γιάννη Γρηγορίου, ο οποίος πάντως δεν θα... μακροημερεύσει ως μέλος της δημοτικής ομάδας των Δρόμων Συνεργασίας. Ο ίδιος δεν αποκλείει να ανεξαρτητοποιηθεί είτε την πρώτη είτε τη δεύτερη εβδομάδα της θητείας του στα δημοτικά έδρανα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το δρόμο των ανεξαρτητοποιήσεων μετεκλογικά είχε ανοίξει ο Νίκος Κανελλής. Με δημόσια επιστολή τους και βαριές αιχμές για το Μαργαρίτη Πατσιαντά, το δρόμο της ανεξαρτητοποίησης ακολούθησαν την περασμένη εβδομάδα, έξι δημοτικοί σύμβουλοι οι κ.κ. Ελένη Μεϊκοπούλου - Ανδρέου, Ιάσονας Αποστολάκης, Κων. Γαργάλας, Ματθαίος Δραμητινός, Φωτεινή Κοκκινάκη και Γιάννης Μολοχίδης.

Εως και προχθές, τη θέση του δεν είχε ξεκαθαρίσει ο μοναδικός που είχε απομείνει στην ομάδα, Αλέξανδρος Δούρας. Χθες το απόγευμα, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, Γ. Μουλά, δήλωσε την παραίτησή του από τη θέση του δημοτικού συμβούλου. Η δήλωση αναμένεται να αναγνωστεί στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την ερχόμενη Δευτέρα.

Στην επιστολή του ο κ. Δούρας κριτικάρει την επιλογή του κ. Πατσιαντά να κατέλθει ως υποψήφιος βουλευτής, ενώ «οι πολίτες με την ψήφο τους τον έθεσαν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης». Ακόμη αιχμές αφήνει και προς την υπόλοιπη δημοτική ομάδα από την οποία δεν εισακούστηκε όταν ζήτησε να συλλογικές διαδικασίες για την εξεύρεση συναινετικής λύσης.
Συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής:

«Οι «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης», συγκροτήθηκαν ως μία αυτόνομη αυτοδιοικητική παράταξη.

Είχε την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-σύμφωνα με τις Καταστατικές θέσεις του για την τοπική αυτοδιοίκηση (άρθρο 25 του Καταστατικού)- χωρίς όμως να αποτελεί κομματική παράταξη. Εξέφραζε ευρύτερες πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις, αποτελώντας μια ιστορικά αναγκαία πρόταση για την επανεκκίνηση του Δήμου και την λειτουργία του προς το όφελος των πολιτών. Ολο το προηγούμενο διάστημα, θεωρώ ότι η παράταξη συνέβαλε θετικά στα κοινά, στάθηκε στο πλευρό των πολιτών, λειτουργώντας -παρά τα όποια προβλήματα - συλλογικά και με συνέπεια στις Ιδρυτικές της Αρχές. Απέναντι της δεν είχε μόνον τα προβλήματα του Δήμου, αλλά κυρίως μια Δημοτική Αρχή βαθειά αντιδημοκρατική, με ακροδεξιά πολιτική και δέσμια ιδιωτικών συμφερόντων.

Οι τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Αριστερά οδήγησαν την παράταξη σε κρίση, που κορυφώθηκε με την κάθοδο του Μ. Πατσιαντά, στις Εθνικές Εκλογές με την ΛΑΕ. Προσωπικά θεωρούσα ότι ο μείζων πολιτικός ρόλος και ευθύνη του Μ. Πατσιαντά, ήταν αυτός του επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης στο Δήμο, όπου τον έθεσαν οι πολίτες με την ψήφο τους.

Ετέθη θέμα παραίτησης του από την θέση του επικεφαλής, που ο ίδιος αρνήθηκε. Ζήτησα νηφαλιότητα στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Κατέβαλα επίμονες προσπάθειες για να οδηγηθούμε σε μια συναινετική λύση προοπτικής για την παράταξη και τον Δήμο, θεωρώντας ότι αυτά που μας ενώνουν και το συμφέρον των πολιτών είναι ισχυρότερα από αυτά που μας χωρίζουν. Δυστυχώς δεν εισακούστηκα, από καμία πλευρά. Ακόμη και η πρόταση μου, για ευρύτερες διαδικασίες στα πλαίσια της Παράταξης και προσφυγή σε μια ευρεία συνέλευση της, δεν έγινε αποδεκτή από κανέναν.

Η διάσπαση της μείζονος αντιπολίτευσης, με τις ανεξαρτητοποιήσεις δημοτικών συμβούλων, δίνει «το φιλί της ζωής», σε μια Δημοτική Αρχή που αποδεικνύεται αναξιόπιστη και βαρύνεται όλο και περισσότερο από παρανομίες. Θεωρώ ότι μια κατακερματισμένη αντιπολίτευση αδυνατεί να επιτελέσει τον ρόλο της και να λειτουργήσει ανασχετικά στην οπισθοδρόμηση που οδηγείται ο Δήμος από τη Δημοτική Αρχή Μπέου. Εύχομαι να διαψευσθώ.

Για τους λόγους αυτούς, παραιτούμαι από δημοτικός σύμβουλος. Ευχαριστώ τους πολίτες που με τίμησαν με την ψήφο τους και δηλώνω ότι θα συνεχίσω να παρακολουθώ τα δημοτικά δρώμενα και να συνεισφέρω κατά τον προσφορότερο τρόπο».

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
1
=