ΤΟΠΙΚΑ

Κάδοι με σκουπίδια έξω από νηπιαγωγείο

κάδοι-με-σκουπίδια-έξω-από-νηπιαγωγεί-271591

Μπαλάκι του πινγκ πονγκ έχουν καταντήσει οι κάδοι απορριμμάτων στη γειτονιά της Νέας Ιωνίας, όπου έχει την έδρα του το 5ο Νηπιαγωγείο. Ενοικοι διαμερισμάτων σε πολυκατοικίες στην περιοχή, που δεν θέλουν να έχουν τους κάδους και τη δυσοσμία κάτω από τα μπαλκόνια τους μετακινούν τους κάδους έξω από την αυλή του 5ου Νηπιαγωγείου Ν. Ιωνίας!

Κάθε πρωί, νηπιαγωγοί και γονείς αναγκάζονται να επιστρέφουν τους κάδους απορριμμάτων στις ειδικές εσοχές που είναι διαμορφωμένες έξω από τις πολυκατοικίες, προκειμένου τα παιδιά του νηπιαγωγείου να μην παίζουν σε απόσταση αναπνοής από τα σκουπίδια.

Στη γειτονιά έχει κηρυχθεί… πόλεμος με τους κάδους. Αγανακτισμένοι γονείς καταγγέλλουν ότι δεν πάει άλλο και ζητούν μέτρα. «Κάποιοι στη γειτονιά φαίνεται ότι ξέχασαν ότι κάποτε και οι ίδιοι είχαν παιδιά και φυσικά δεν ήθελαν τα δικά τους τα παιδιά να παίζουν δίπλα από τα σκουπίδια. Κάθε μέρα μετακινούν τους κάδους έξω από την αυλή του νηπιαγωγείου και μάλιστα στη γωνία εκείνη που είναι χωροθετημένη η παιδική χαρά του σχολείου και παίζουν τα παιδιά.

Η δυσοσμία είναι αφόρητη», λέει αγανακτισμένος πατέρας νηπίου, υποστηρίζοντας ότι πλέον δημιουργείται πρόβλημα δημόσιας υγείας για τα παιδιά.

Νηπιαγωγοί μαλώνουν με περιοίκους, ωστόσο σχεδόν σε καθημερινή βάση επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό. Περίοικοι σπρώχνουν τους κάδους προς το νηπιαγωγείο και το πρωί, αν είναι άδειοι οι γονείς τους επιστρέφουν έξω από τις πολυκατοικίες.

Για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί ενημερώθηκε η αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Βιολέτα Καντόλα. «Λένε ότι η καλύτερη θέση για τον κάδο είναι μπροστά από το σπίτι του γείτονα», σχολίασε το περιστατικό και ανέφερε ότι υπάλληλος θα πρέπει να αναλάβει να παρακολουθήσει ποιος το κάνει προκειμένου να κινηθούν οι από το Νόμο προβλεπόμενες διαδικασίες.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου