Σε στενό κύκλο η 71η επέτειος

Τελευταία ενημέρωση: 2015-10-20, 15:00:34
Η επέτειος τιμήθηκε με λιτό τρόπο και προτάσεις προκειμένου οι εκδηλώσεις για την ημέρα της απελευθέρωσης του Βόλου να πάρουν το χαρακτήρα που πρέπει (φώτο: Ράνια Μάναση)
Σε στενό κύκλο η 71η επέτειος

Σε... στενό κύκλο τιμήθηκε η 71η επέτειος της Απελευθέρωσης του Βόλου από τα στρατεύματα Κατοχής των Γερμανών. Οι εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο δήμος Βόλου με τη συμμετοχή των Αντιστασιακών Οργανώσεων, έγιναν απουσία δημοτών και μαθητών των σχολείων.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ
Φωτογραφίες: ΡΑΝΙΑ ΜΑΝΑΣΗ

Ούτε καν μικροφωνική εγκατάσταση δεν υπήρχε για τις εκδηλώσεις που έγιναν στο Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Η επέτειος τιμήθηκε με λιτό τρόπο, ενώ έγιναν προτάσεις προκειμένου οι εκδηλώσεις για την ημέρα της απελευθέρωσης του Βόλου να πάρουν το χαρακτήρα που πρέπει. Ηδη η αντιδήμαρχος παιδείας και πολιτισμού, Γεωργία Τοκαλή - Μποντού, ετοιμάζει πρόταση για την ανακήρυξη της ημέρας ως τοπικής αργίας, που θα συνοδεύεται από παρέλαση και στην οποία θα συμμετέχει όλη η πόλη.

Μήνυμα με αφορμή τη χθεσινή επέτειο, έστειλε ο βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ., Χρήστος Μπουκώρος. «Η Ημέρα Απελευθέρωσης του Βόλου από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής είναι ημέρα μνήμης για όλους μας και είναι ημέρα τιμής για όσους έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας. Η ελληνική ιστορία είναι γεμάτη από τέτοιες σελίδες δόξας και αγώνων για την ελευθερία και πρέπει όλοι τέτοιες τοπικές επετείους -όπως η σημερινή και εκείνη που ακολουθεί στις 2 Νοεμβρίου για την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό- να τις τιμούμε σύσσωμοι», είπε ο κ. Μπουκώρος.

Χρήστος Μπουκώρος: «Η ελληνική ιστορία είναι γεμάτη από τέτοιες σελίδες δόξας και αγώνων για την ελευθερία και πρέπει όλοι τέτοιες τοπικές επετείους να τις τιμούμε σύσσωμοι»

«Γιορτάζουμε σήμερα την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης μας από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Είναι μια μεγάλη μέρα. Είναι μια ημέρα εθνικής υπερηφάνειας και αξιοπρέπειας, νίκης του ναζισμού και του φασισμού. Το μήνυμα που στέλνουμε σήμερα είναι ότι θα είμαστε πάντα υπέρμαχοι της ελευθερίας και της Δημοκρατίας γιατί η υποτέλεια, η υποταγή, η υποδούλωση, οποιαδήποτε μορφή ανελευθερίας δεν αξίζουν σε κανένα λαό και άνθρωπο», ανέφερε από την πλευρά του ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, Αργ. Κοπάνας, τονίζοντας την ανάγκη επανεξέτασης του τρόπου εορτασμού της επετείου, προκειμένου να τονιστεί η σημασία της περισσότερο και να συμμετέχουν οι δημότες της πόλης.

Αργύρης Κοπάνας: «Το μήνυμα που στέλνουμε σήμερα είναι ότι θα είμαστε πάντα υπέρμαχοι της ελευθερίας και της Δημοκρατίας»

«Η σημερινή μέρα είναι μέρα μνήμης. Είναι ημέρα απόδοσης τιμής και σεβασμού σε όλους εκείνους που έδωσαν τον αγώνα, τη ζωή τους για να μπορέσει η χώρα μας και ο Βόλος να απελευθερωθούν και να απολαμβάνουμε όλοι εμείς το ύψιστο αγαθό της ελευθερίας. Αυτό που έχουμε εμείς να πράξουμε είναι να μεταλαμπαδεύσουμε στους νέους ανθρώπους τις μέρες μνήμης διότι καμία χώρα δεν είναι δυνατό να μπορέσει να πορευτεί εάν δεν διατηρεί ζωντανές τις ιστορικές μνήμες», είπε από την πλευρά της η εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Μαρίνα Χρυσοβελώνη: «Καμία χώρα δεν είναι δυνατό να μπορέσει να πορευτεί εάν δεν διατηρεί ζωντανές τις ιστορικές μνήμες»

«Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα μνήμης και τιμής. Πριν από 71 χρόνια οι Γερμανοί αποχώρησαν από την περιοχή μας και ο τόπος μας απέκτησε την πολυπόθητη ελευθερία. Εμείς τιμούμε τους Ελληνες πατριώτες που αγωνίστηκαν για την ελευθερία, θυμόμαστε τον άμαχο πληθυσμό που υπέφερε, τα μαρτυρικά χωριά. Το παράδειγμά τους μας καθοδηγεί και ο ηρωισμός και η αγωνιστικότητά τους μας εμπνέουν ειδικά στις σημερινές σύγχρονες συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας», τόνισε από την πλευρά της η αντιδήμαρχος παιδείας και πολιτισμού του δήμου Βόλου, Γεωργία Τοκαλή - Μποντού η οποία αναμένεται να ετοιμάσει πρόταση προς το δημοτικό συμβούλιο για την ανακήρυξη της συγκεκριμένης ημέρας ως τοπικής αργίας που θα τιμάται με παρέλαση.

Γεωργία Τοκαλή - Μποντού: «Το παράδειγμα των Ελλήνων πατριωτών μας καθοδηγεί και ο ηρωισμός και η αγωνιστικότητά τους μας εμπνέουν ειδικά στις σημερινές σύγχρονες συνθήκες που βιώνουμε όλοι μας»

 

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
4
+
5
=