ΤΟΠΙΚΑ

Βοήθεια στους 16 μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας

βοήθεια-στους-16-μαθητές-του-2ου-επαλ-ν-ιω-278077

Και νέα οικονομική βοήθεια στους 16 μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας που δεν έχουν να αγοράσουν ούτε ένα κουλούρι από το σχολικό κυλικείο εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικογένειές τους.

Σύμφωνα με το Διευθυντή του σχολείου, Σωκράτη Σαβελίδη, το αθλητικό σωματείο Αρης Μελισσατίκων και η πρόεδρός του Αικατερίνη Ελευθερίου – Καρταπάνη αναλαμβάνουν τα έξοδα των εκπαιδευτικών περιπάτων των 16 μαθητών του σχολείου.

Είναι η δεύτερη βοήθεια που δέχεται το σχολείο για τους μαθητές του. Χθες παραδόθηκαν από εκπρόσωπο της ΕΒΟΛ 16 διατακτικές των 50 ευρώ, προκειμένου να δοθούν στους μαθητές για να μπορούν να αγοράζουν τρόφιμα από το super market. Παράλληλα, η ΕΒΟΛ ανέλαβε να παρέχει καθημερινά στους μαθητές από μία φιάλη φρέσκου γάλακτος.

Οπως είναι γνωστό, καθηγητές και διεύθυνση του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, έχουν καταγράψει εικόνες μαθητών να περιμένουν στο κυλικείο να αγοράσουν οι συμμαθητές τους το κολατσιό τους, ζητώντας οι ίδιοι ό,τι περισσεύει, άλλους να δανείζονται από τους καθηγητές τους για να μπορέσουν να αγοράσουν μία τυρόπιτα, ακόμη και γονείς να απευθύνονται στους καθηγητές εξηγώντας τους τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και αναζητώντας μέσα από προγράμματα να διασφαλίσουν το κολατσιό για τα παιδιά τους.

Πέρυσι ένας μαθητής λιποθύμησε στο σχολείο, επειδή είχε να φάει 3 ημέρες.

Μπροστά στο φαινόμενο, η διεύθυνση δεν έμεινε απαθής. Με επιστολή της προς το Δήμο Βόλου, ζητούσε την επιχορήγηση του σχολείου με το ποσό των 3.200 ευρώ το χρόνο, προκειμένου να εξασφαλιστεί το κολατσιό στους 16 μαθητές που δεν έχουν να αγοράσουν ούτε ένα κουλούρι από το σχολικό κυλικείο.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου