ΤΟΠΙΚΑ

Απείλησαν ζωή και οικογένεια

απείλησαν-ζωή-και-οικογένεια-281121

«Αν ξανανεβείς πάνω, πρόσεξε την οικογένειά σου». «Αν ξανανεβείς πάνω θα έχεις μια σφαίρα από ελεύθερο σκοπευτή»: δύο διαφορετικά απειλητικά μηνύματα σε δύο διαφορετικά πρόσωπα με κοινό παρονομαστή ότι και οι δύο είναι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΜΒ, που έχουν επιφορτιστεί την «επικίνδυνη αποστολή» του εβδομαδιαίου ελέγχου στο αντλιοστάσιο της Πορταριάς.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Τα δύο χειρόγραφα απειλητικά μηνύματα, οι υπάλληλοι του συνεργείου χλωρίωσης, βρήκαν στο αντλιοστάσιο της Πορταριάς, χθες το πρωί, στο πλαίσιο του καθιερωμένου ετήσιου ελέγχου. Δράστης ή δράστες, παραβίασαν για μία ακόμη φορά την πόρτα του αντλιοστασίου, μπήκαν στο εσωτερικό, κατέστρεψαν το χλωριωτή και άφησαν στη θέση του τα απειλητικά μηνύματα.

Οι υπάλληλοι δεν ήταν η πρώτη φορά που είδαν το χώρο του αντλιοστασίου να έχει παραβιαστεί. Τουλάχιστον τρεις ή τέσσερις φορές τον τελευταίο ένα χρόνο, έχουν βρει το χλωριωτή κατεστραμμένο από άτομα που αντιδρούν στη χλωρίωση του πηγαίου νερού στο χωριό, που ξεκίνησε μετά από τον εντοπισμό μικροβιακού φορτίου στο νερό την περασμένη άνοιξη. Εκτοτε η υπηρεσία έχει καταθέσει επανειλημμένες αναφορές στην Αστυνομία και την Εισαγγελία, ενώ έχει επιφορτιστεί με το κόστος της προμήθειας νέων χλωριωτών κάθε φορά που αυτοί καταστρέφονται.

Ωστόσο, για πρώτη φορά οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΜΒ που είναι οι ίδιοι που πηγαίνουν κάθε εβδομάδα για τον έλεγχο του συστήματος, δέχθηκαν ευθεία απειλή με σημειώματα.
Το περιστατικό προκάλεσε αναστάτωση στους υπαλλήλους της υπηρεσίας, των οποίων απειλήθηκε η ζωή και η οικογένειά τους.

Οι υπάλληλοι αλλά και ο νομικός σύμβουλος της ΔΕΥΑΜΒ προχώρησαν σε μήνυση κατ’ αγνώστων στην Εισαγγελία του Βόλου, ενώ για το συμβάν ενημερώθηκε και η αστυνομία.

Την ίδια ώρα, για τη μη χλωρίωση του νερού και το ενδεχόμενο μικροβιακού φορτίου στο νερό ενημερώθηκε από τη διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ, η Διεύθυνση Υγείας, ενώ τις επόμενες ημέρες συνεργείο της επιχείρησης θα προχωρήσει σε ελέγχους στην ποιότητα του νερού.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑΜΒ επισημαίνει τα εξής:

«Σας ενημερώνουμε ότι στις 13/10/15 και ώρα 8:30 π.μ. κατά τη διάρκεια εβδομαδιαίου ελέγχου στο αντλιοστάσιο της Πορταριάς από το συνεργείο χλωρίωσης, διαπιστώθηκε ότι η πόρτα του αντλιοστασίου είχε παραβιαστεί, και η αντλία χλωρίου είχε αφαιρεθεί και καταστραφεί. Επιπλέον βρέθηκε στο χώρο του αντλιοστασίου, απειλητικό σημείωμα κατά της ζωής και της οικογένειας των δυο υπαλλήλων του συνεργείου χλωρίωσης.

Μετά τις παραπάνω εξελίξεις, η ΔΕΥΑΜΒ προέβη στην ενημέρωση της Δ/νσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας καθώς και του Αντιδημάρχου Δημοτικών Ενοτήτων.

Μετά την δολιοφθορά επισημαίνουμε την έλλειψη απολύμανσης του νερού και την πιθανή μη συμμόρφωσή του με τις προδιαγραφές, της ΚΥΑ Υ2/2600/2001 όπως αυτή έχει τροποποιηθεί και ισχύει για νερό ανθρώπινης κατανάλωσης.

Η ΔΕΥΑΜΒ θα προβεί άμεσα σε δειγματοληπτικό έλεγχο του ως άνω δικτύου, για τα αποτελέσματα του οποίου θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

Οσον αφορά την αποκατάσταση της ομαλής απολύμανσης του υδραγωγείου Πορταριάς, αυτή (μετά την απειλητική επιστολή) θα υλοποιηθεί εφόσον εξασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα των υπαλλήλων και των οικογενειών τους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου