ΤΟΠΙΚΑ

Στα όριά της από καύσιμα η ΔΕΥΑΜΒ

στα-όριά-της-από-καύσιμα-η-δευαμβ-281140

Στα όριά της σε πετρέλαιο και βενζίνη έφθασε η ΔΕΥΑΜΒ, από τη στιγμή που στο δήμο Βόλου δεν έχει αναδειχθεί προμηθευτής. Ο διεθνής διαγωνισμός για την προμήθεια καυσίμων είχε κηρυχθεί άγονος, με αποτέλεσμα οι προμήθειες να γίνονται με το σταγονόμετρο για την κίνηση των υπηρεσιακών οχημάτων.

Χθες, συνεδρίασε εκτάκτως το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ, με μοναδικό θέμα συζήτησης την προμήθεια υγρών καυσίμων για την κάλυψη των αναγκών της υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, Στέργιο Παπαευσταθίου, «η ΔΕΥΑΜΒ έφθασε στα όριά της σε καύσιμα». Οι… δεξαμενές πετρελαίου και βενζίνης έχουν αρχίσει να στερεύουν, με αποτέλεσμα να είναι εμφανής ο κίνδυνος ελλείψεων σε περίπτωση που δεν βρισκόταν άμεσα προμηθευτής.

Το προηγούμενο διάστημα, σύμφωνα με τον κ. Παπαευσταθίου, η ΔΕΥΑΜΒ ζήτησε προσφορές από επιχειρήσεις για πετρέλαιο και βενζίνη προκειμένου να καταλήξει στην πιο συμφέρουσα προσφορά.

Τελικώς κατέληξε σε προσφορά που δόθηκε για την προμήθεια καυσίμων, ύψους 31.000 ευρώ από σήμερα έως και τέλος Δεκεμβρίου.

Στο μεσοδιάστημα, στόχος είναι η ολοκλήρωση του διεθνούς διαγωνισμού του δήμου Βόλου για την προμήθεια υγρών καυσίμων διάρκειας ενός έτους.

Σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός είχε κριθεί άγονος και για το λόγο αυτό ο δήμος δεν έχει προμηθευτή.

Στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής αναμένεται να εγκριθούν τα πρακτικά για τη διενέργεια ανοιχτού διεθνούς επαναληπτικού ηλεκτρονικού διαγωνισμού «προμήθειας υγρών καυσίμων κίνησης και θέρμανσης του Δήμου Βόλου και των Νομικών Προσώπων του (Σχολική Επιτροπή Α’ Βάθμιας και Β” Βάθμιας Εκπαίδευσης, ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ, ΚΕΚΠΑ – ΔΙΕΚ και της ΔΕΥΑΜΒ) διάρκειας ενός έτους, ενδεικτικού προϋπολογισμού 1.249.316,57€ (με το ΦΠΑ και δικαιώματος προαίρεσης 10% για τα καύσιμα).

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου