ΤΟΠΙΚΑ

«Δεν φεύγεις εσύ, φεύγουμε εμείς»

δεν-φεύγεις-εσύ-φεύγουμε-εμείς-282462

Επικεφαλής μιας παράταξης στην οποία θα συμμετέχει μόνο ο ίδιος… απομένει ο Μαργαρίτης Πατσιαντάς. Η άρνηση του κ. Πατσιαντά να παραιτηθεί παρά τη δυσαρέσκεια που υπάρχει απέναντι στο πρόσωπό του, από σύσσωμη σχεδόν την ομάδα των «Δρόμων Συνεργασίας, Ανατροπής κι Αλληλεγγύης», οδηγεί τα ίδια τα μέλη της παράταξης σε ανεξαρτητοποίηση. Η απόφαση ελήφθη στη χθεσινή συνεδρίαση της ομάδας από την οποία απουσίασε ο κ. Πατσιαντάς, με τους δημοτικούς συμβούλους να υπογράφουν κείμενο ανεξαρτητοποίησης, το οποίο αναμένεται να δώσουν στη δημοσιότητα τις προσεχείς ημέρες.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Οι δημοτικοί σύμβουλοι των Δρόμων Συνεργασίας, επιχείρησαν όλο το προηγούμενο διάστημα να κρατήσουν χαμηλούς τόνους και να δρομολογήσουν την απομάκρυνση του κ. Πατσιαντά από επικεφαλής της ομάδας, «χωρίς διάθεση… ανθρωποφαγίας και με το μικρότερο δυνατό κόστος για την ίδια την παράταξη αλλά και τους ανθρώπους που συσπειρώθηκαν γύρω από αυτή».

Ο επικεφαλής φέρεται όμως να τήρησε αδιάλλακτη στάση. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι προ ημερών, μέλη της παράταξης είχαν στείλει ηλεκτρονικό μήνυμα στο προσωπικό e-mail του κ. Πατσιαντά με το οποίο του ζητούσαν να αποχωρήσει. Ο ίδιος αρνήθηκε να παραιτηθεί. Πληροφορίες δε, κάνουν λόγο ότι απάντησε στα μέλη της ομάδας, ότι ένας επικεφαλής αλλάζει μόνο σε περίπτωση που αποβιώσει ή παραιτηθεί κι ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να φύγει από τη θέση του.

Με δεδομένο το αδιέξοδο που δημιουργήθηκε αλλά και δεδομένου ότι δεν υπάρχει χώρος συνεργασίας μεταξύ των δημοτικών συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας και του επικεφαλής, οι ίδιοι οι δημοτικοί σύμβουλοι αποφάσισαν να ανεξαρτητοποιηθούν. «Αφού δεν φεύγει ο ίδιος, ανεξαρτητοποιούμαστε», έλεγε μέλος των Δρόμων Συνεργασίας.

Χθες, οι προς ανεξαρτητοποίηση δημοτικοί σύμβουλοι συναντήθηκαν και συνέταξαν κείμενο το οποίο αναμένεται να δώσουν στη δημοσιότητα τις επόμενες ημέρες και με το οποίο θα εξηγούν τους λόγους που τους οδήγησαν στην ανεξαρτητοποίηση. Θα απευθύνονται δε, στον απλό κόσμο που πίστεψε και συσπειρώθηκε γύρω από τους Δρόμους Συνεργασίας.

Μέσα από το κείμενο θα φανεί αν θα είναι το σύνολο των συμβούλων που θα ανεξαρτητοποιηθούν. Σχεδόν βέβαιη θεωρείται η ανεξαρτητοποίηση των Μ. Δραμητινού, Κ. Γαργάλα, Ι. Μολοχλιδης, Φ. Κοκκινάκη, Ι. Αποστολάκη, ενώ ερωτηματικό μπαίνει στη στάση που θα τηρήσουν ο κ. Νίκος Κανελής και ο κ. Αλ. Δούρας.

Οπως είναι γνωστό, η δυσαρέσκεια ήταν διάχυτη απέναντι στο πρόσωπο του κ. Πατσιαντά. Εξ αρχής υπήρχαν φωνές μέσα στην παράταξη που είχαν εκφράσει τις ενστάσεις τους για την εκλογή του ως επικεφαλής. Φωνές που άρχισαν να πληθαίνουν μετεκλογικά, οπότε και οι Δρόμοι Συνεργασίας τάχθηκαν στη θέση της αντιπολίτευσης. Τα ίδια τα μέλη της δημοτικής ομάδας δηλώνουν δυσαρεστημένα ακόμη και για τη γενικότερη στάση του κ. Πατσιαντά ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Βόλου. Η σταγόνα όμως που ξεχείλισε το ποτήρι, αποτέλεσε η κάθοδος του κ. Πατσιαντά ως υποψηφίου Βουλευτή με τη Λαϊκή Ενότητα, ένα κόμμα που ουσιαστικά έριξε την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, κόμμα στο οποίο έλκουν τις κομματικές καταβολές τους μέλη και της δημοτικής ομάδας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου