Ελένη Χάνου: Με τη δική μου ματιά

ελένη-χάνου-με-τη-δική-μου-ματιά-284160

Πριν από τέσσερις ημέρες απευθυνόταν επίσημη έκκληση για οικονομική βοήθεια στην οικογένεια ενός εξάχρονου κοριτσιού – μαθήτριας στην α’ τάξη του δημοτικού σε σχολείο του Βόλου, που πρέπει να υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς.

Η μοίρα χαμογέλασε στο εξάχρονο κορίτσι και την οικογένειά του, καθώς βρέθηκε συμβατό μόσχευμα, μετά από χρόνια αναζήτησης. Δυστυχώς όμως έδειξε και το σκληρό της πρόσωπο καθώς για τη δέσμευση του μοσχεύματος απαιτείται ποσό ύψους 6.500 ευρώ. Η οικογένεια δεν έχει τα χρήματα για να καλύψει το ποσό που απαιτείται. Κλήθηκε μάλιστα να απαντήσει αν θα πάρει ή όχι το μόσχευμα (!) μέσα σε διάστημα 7 ημερών!

Κι εκεί που η απελπισία σου χτυπάει την πόρτα, έρχεται μια ολόκληρη κοινωνία να γίνει μια μεγάλη ανοιχτή αγκαλιά, προσφέροντας βοήθεια από το υστέρημά της.

Η ανταπόκριση στο κάλεσμα που απευθύνθηκε από τον ίδιο το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για τη σωτηρία μιας μικρής μαθήτριας του Βόλου, ήταν πέρα για πέρα συγκινητική.

Δεν ήταν μόνο οι δάσκαλοι που έβαλαν το χέρι στην τσέπη, προσφέροντας όσα περισσότερα -από τα λιγοστά που παίρνουν πλέον- μπορούσαν για να βοηθήσουν τη μικρή μαθήτριά τους. Οι ίδιοι οι μαθητές στα σχολεία έκαναν το δικό τους κουμπαρά για τη συμμαθήτριά τους. Κάποιοι μικροί μαθητές δεν δίστασαν να προσφέρουν ακόμη και το χαρτζιλίκι τους για να βοηθήσουν τη συμμαθήτριά τους.

Και ο αγώνας συνεχίστηκε σε κάθε γωνιά της Ελλάδος. Οπου ταξίδεψε η είδηση. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας, στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, σε δημόσιες και μη υπηρεσίες, υπάλληλοι των οποίων επικοινωνούσαν με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Αποστόλη Μούσιο και τον ρωτούσαν πού μπορούν να καταθέσουν και οι ίδιοι τον οβολό τους. Συνταξιούχοι που είδαν να πέφτει και πάλι ψαλίδι στις συντάξεις τους, με χαρά στέρησαν κάτι από το τραπέζι τους για να συνεχίσει να χτυπάει μια μικρή καρδιά.

Το τηλέφωνο στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ δεν σταμάτησε να χτυπά από ενδιαφερόμενους που ήθελαν να βοηθήσουν το κορίτσι.

Μια ολόκληρη κοινωνία κινητοποιήθηκε. Και το έκανε αυθόρμητα. Αγνοώντας την οικονομική κρίση, αν το μικρό ή μεγαλύτερο ποσό που κατέθεσαν θα λείψει από τους ίδιους. Αρκεί να συνεχίσει να χτυπάει μια καρδιά στο κορμί ενός εξάχρονου κοριτσιού που έχει μπροστά του όλο το μέλλον.

Ενός κοριτσιού που μπορεί να γνώρισε το σκληρό πρόσωπο της ζωής και να υποβάλλεται σε ιατρική περιπέτεια σε τόσο τρυφερή ηλικία, ταυτόχρονα όμως γνωρίζει την έννοια της αλληλεγγύης και της αγάπης που της προσφέρεται τόσο απλόχερα έστω και από ανθρώπους που η ίδια δεν γνωρίζει.

Ευχές να πάνε όλα καλά!

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου