ΤΟΠΙΚΑ

Στο προεδρείο της Συνόδου Πρυτάνεων

στο-προεδρείο-της-συνόδου-πρυτάνεων-285654

Στο Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων, εκλέχθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της συνόδου, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιώργος Πετράκος. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα τιμητική εκλογή τόσο για τον ίδιο τον κ. Πετράκο όσο και για το θεσσαλικό ΑΕΙ που μέσα από αυτή τη θέση καθίσταται επίσημος συνομιλητής του υπουργείου Παιδείας. Μάλιστα με αφορμή την εκλογή του κ. Πετράκου, ο Βόλος αναμένεται να φιλοξενήσει μέσα στην τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά, μία από τις επόμενες συνεδριάσεις της Συνόδου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η χθεσινή σύνοδος των πρυτάνεων πραγματοποιήθηκε σε κτίριο του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Πριν την έναρξη των εργασιών της Συνόδου, έγινε η εκλογή του προεδρείου, καθώς η θητεία του προηγούμενου είχε λήξει.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, εκλέχθηκε ομόφωνα στο τριμελές προεδρείο που έχει θητεία ενός έτους. Τα άλλα δύο μέλη του Προεδρείου είναι οι κ.κ. Μαλέτιος – Αθανάσιος του Πανεπιστημίου Αθηνών και Αχιλλέας Ζαπράκας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Συνεργάτες του κ. Πετράκου, έκαναν λόγο για μια ιδιαίτερα τιμητική εκλογή, που μάλιστα έγινε ομόφωνα αποδεκτή. Ο κ. Πετράκος συμμετείχε ως πρύτανης στην πρώτη σύνοδο το Δεκέμβριο του 2014 και μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο έγινε αποδεκτός από συναδέλφους του που τον εμπιστεύτηκαν στη θέση του προεδρείου. Η εκλογή του έγινε μάλιστα ανάμεσα σε πρυτάνεις μεγάλων πανεπιστημίων της χώρας που βρίσκονται επί σειρά ετών στο τιμόνι των ΑΕΙ και στο επίκεντρο των εξελίξεων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Ρόλος του προεδρείου στο οποίο συμμετέχει ο κ. Πετράκος είναι η προετοιμασία της θεματολογίας των Συνόδων, ενώ το προεδρείο είναι ο επίσημος συνομιλητής του υπουργείου Παιδείας σε ζητήματα που αφορούν στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η ανάδειξη του Πρύτανη του Π.Θ. μάλιστα στο προεδρείο της Συνόδου, αναμένεται να φέρει στο Βόλο μία από τις επόμενες μέσα στο τρέχον ακαδημαϊκό έτος συνεδριάσεις της Συγκλήτου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου