ΤΟΠΙΚΑ

Τραυματισμός μαθήτριας στο κεφάλι

τραυματισμός-μαθήτριας-στο-κεφάλι-285830

Απρόοπτη τροπή πήρε ο εορτασμός της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού σε σχολείο του Βόλου. Μαθήτρια τραυματίστηκε στο κεφάλι, ενώ αγωνιζόταν με δεμένα μάτια και διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο του Βόλου.

Το συμβάν έγινε γνωστό μόλις χθες κι αυτό πάλι μέσα από πολυποίκιλα σχόλια σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σιγή… ιχθύος από την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων που δήλωσε ότι δεν είναι γνώστης του συμβάντος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη Δευτέρα, οπότε και γιορταζόταν η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού στο σύνολο των εκπαιδευτικών μονάδων της Μαγνησίας, συνέβη το απρόοπτο.

Καθώς το 2016 είναι έτος διεξαγωγής ολυμπιακών και παραολυμπιακών αγώνων ο θεματικός άξονας του εορτασμού ήταν «Σχολικός Αθλητισμός- Συμμετέχω και μαθαίνω τα ολυμπιακά ιδεώδη μέσα από τα ολυμπιακά και παραολυμπιακά αθλήματα». Σε αυτό το πλαίσιο τα σχολεία διοργάνωσαν αγώνες που έχουν σχέση με τα παραολυμπιακά αθλήματα, τα οποία γνώρισαν οι μαθητές.

Σε σχολείο του Βόλου, διοργανώθηκαν αγώνες δρόμου με κλειστά μάτια. Τα παιδιά που συμμετείχαν είχαν βάλει στα μάτια τους μαύρα μαντήλια και επιχείρησαν να τρέξουν με συνοδούς. Φαίνεται όμως ότι στη διάρκεια του αγώνα δρόμου, ένας από τους συνοδούς άφησε τη μαθήτρια, η οποία έπεσε και τραυματίστηκε στο κεφάλι. Το συμβάν έγινε στις πρώτες ώρες του σχολικού ωραρίου, στις 10 το πρωί περίπου.

Από το σχολείο κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, που παρέλαβε το κορίτσι και το μετέφερε στο Νοσοκομείο του Βόλου, όπου του παρασχέθηκε ιατρική βοήθεια.

Το αξιοσημείωτο είναι όμως ότι για το συμβάν επικρατεί… ομερτά. Καμία ανακοίνωση δεν έγινε για το ατυχές συμβάν μέσα στο σχολικό χώρο και για την κατάσταση της υγείας της μαθήτριας, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι και ο ίδιος ο σύλλογος γονέων των μαθητών του συγκεκριμένου σχολείου, δηλώνει ότι δεν έχει επίσημη ενημέρωση.

Την ίδια ώρα πάντως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, περιγράφεται το περιστατικό και κατονομάζεται το σχολείο. Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ προσπάθησε να επικοινωνήσει χθες με διευθυντικά στελέχη της σχολικής μονάδας ωστόσο αυτό δεν κατέστη εφικτό.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου