ΤΟΠΙΚΑ

Ραντεβού στις δικαστικές αίθουσες για δήμο – φιλοζωικές

ραντεβού-στις-δικαστικές-αίθουσες-γι-287134

Από το Καταφύγιο Αδέσποτων στις δικαστικές αίθουσες δίνουν… ραντεβού Δήμος Βόλου και φιλοζωικοί σύλλογοι της πόλης, αλληλομηνυόμενοι. Ηδη εκπρόσωποι της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου και του Φιλοζωικού Σωματείου «Κόσμος και Φύση» έχουν καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Βόλου στρεφόμενοι κατά παντός υπευθύνου και ζητώντας την ποινική δίωξή τους για τις παραβλέψεις στο δημοτικό καταφύγιο που επηρεάζουν την ευζωία των ζώων. Μήνυση ετοιμάζει κατόπιν εντολής του αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας, Τ. Μπατζιάκα και η νομική υπηρεσία του Δήμου Βόλου, κατά μελών της ΦΙ.Ο.Β. που μπήκαν στο καταφύγιο, έσπασαν λουκέτα από τα κλουβιά και πήραν πέντε αδέσποτα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου, θα συναντηθούν τις επόμενες ημέρες μέλη των φιλοζωικών συλλόγων της πόλης και Δήμος, στον απόηχο των νέων επεισοδίων που διαδραματίστηκαν στο Καταφύγιο Αδέσποτων.
Υπενθυμίζεται ότι προχθές, μέλη της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου, πήγαν στο Καταφύγιο και κατέγραψαν όπως ανέφεραν «εικόνες ντροπής»: ένα νεκρό σκυλί, υποσιτισμένα ζώα, ακαθαρσίες σε κλουβιά.
Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος, Τάσος Μπατζιάκας, κατήγγειλε τους «εισβολείς» ότι πήγαν μόνο στην πτέρυγα των νεοφερμένων ζώων που είναι υποσιτισμένα εξαιτίας της αδέσποτης ζωής τους στους δρόμους κι ότι «παρουσίασαν τη μισή αλήθεια». «Το ζώο που βρέθηκε νεκρό ήταν άρρωστο, ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή αλλά δεν τα κατάφερε», ανέφερε ο κ. Μπατζιάκας, που επίσης κατήγγειλε μέλη της ΦΙ.Ο.Β. ότι έσπασαν λουκέτα από τα κλουβιά, πήραν πέντε σκυλιά «με το έτσι θέλω», έσπρωχναν την υπάλληλο του Καταφυγίου και έφυγαν.

Χθες εκπρόσωποι των Συλλόγων Φιλοζωική Ομάδα Βόλου και Κόσμος και Φύση που συμμετέχουν στην πενταμελή επιτροπή του Δήμου για την παρακολούθηση του προγράμματος των αδέσποτων κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Βόλου.

«Στρεφόμαστε κατά παντός υπευθύνου για τις παραβλέψεις σε ότι αφορά την ευζωία των ζώων στο Δημοτικό καταφύγιο Βόλου.

Ο εισαγγελέας υπηρεσίας μας ενημέρωσε ότι δεν έχουμε την αρμοδιότητα να σιτίσουμε τα έγκλειστα ζώα του καταφυγίου καθότι υπάρχει υπεύθυνος που έχει αναλάβει τη διαδικασία αυτή και ζητάμε την ποινική δίωξη παντός υπευθύνου», τονίζουν οι εκπρόσωποι των δύο σωματείων.

Σήμερα, μηνυτήρια αναφορά αναμένεται να καταθέσει και ο κ. Μπατζιάκας εναντίον μελών της ΦΙ.Ο.Β. για εισβολή στο Καταφύγιο, κλοπή σκύλων και επίθεση εναντίον της υπαλλήλου του Καταφυγίου. «Δεν μπορεί να ακυρώνεται ένα ολόκληρο έργο που κάνουμε με την περισυλλογή, στείρωση, ιατρική φροντίδα και σήμανση των αδέσποτων», σχολίασε ο ίδιος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου