ΤΟΠΙΚΑ

Ποτάμια οι δρόμοι του Βόλου

ποτάμια-οι-δρόμοι-του-βόλου-288612

Ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν το Βόλο σήμερα από τα ξημερώματα. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα κορυφωθούν τις απογευματινές ώρες. Σε επιφυλακή βρίσκονται 15 συνεργεία του δήμου και της ΔΕΥΑΜΒ, τα οποία λειτουργούν υπό τις εντολές του Δημάρχου Αχιλλέα Μπέου, ο οποίος ανέλαβε επικεφαλής της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, μετά την απομάκρυνση του προϊστάμενου, Αλέκου Μεταφτσή.

Χθες, το βράδυ, η διάρκειας μισής ώρας νεροποντή που έπληξε την πόλη, μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια. Στη Δημητριάδος στο τμήμα της από Γκλαβάνη μέχρι και Σπυρίδη, στην Ιάσονος στη συμβολή της με Ιωλκού, σε Λαρίσης, Νεάπολη, Γρηγορίου Λαμπράκη μπροστά από το δημαρχείο και στη συνοικία των Παλαιών και στη Ζάχου, οι δρόμοι πλημμύρισαν.

Σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις το ύψος του νερού από τη βροχή ξεπέρασε τα πεζοδρόμια και με την κίνηση των οχημάτων δημιουργούνταν «κύμα» που απείλησε να μπει σε ισόγεια καταστήματα.

Τέσσερις κλήσεις για άντληση υδάτων που μπήκαν σε υπό- γεια και σπίτια, δέχθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, στις περιοχές της Νέας Δημητριάδας, τέρμα Κύπρου και στον Αναυρο. Ωστόσο, η πυροσβεστική δεν μπόρεσε να προχωρήσει σε άντληση των νερών καθώς το ύψος τους δεν ξεπερνούσε τα 40 εκατοστά για να μπορέσει να παρέμβει.

Με την εκδήλωση της βροχής, 9 συνεργεία του δήμου Βόλου και 6 της ΔΕΥΑΜΒ, βρέθηκαν στους δρόμους. Υπάλληλοι βρέθηκαν στα ευαίσθητα σημεία της πόλης και απομάκρυναν από τις σχάρες ομβρίων φερτές ύλες που συσσωρεύονταν και εμ- πόδιζαν τα νερά από το να καταλήξουν στους υπονόμους.

Ιδιαίτερα προβλήματα δεν αναφέρθηκαν. Ωστόσο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Βόλου και δεδομένου ότι αναμένεται εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων με κορύφωση σήμερα το απόγευμα, ενημερώνονται οι πολίτες ότι για ενδεχόμενο πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 24213 50100 και 24213 50103,στο Δημαρχείο, και στο 24210 80959, στην υπηρεσία Καθαριότητας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των φαινομένων και μέχρι την εκτόνωσή τους 15 συνεργεία του δήμου Βόλου και της ΔΕΥΑΜΒ θα βρίσκονται σε επίκαιρα, ευπαθή, σημεία της πόλης.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου