ΤΟΠΙΚΑ

«Μπήκαν στα παπούτσια» των τυφλών αθλητών

μπήκαν-στα-παπούτσια-των-τυφλών-αθλ-289676

Εδεσαν μαύρα μαντήλια στα μάτια, επικεντρώθηκαν στον ήχο των κουδουνιών της μπάλας και προσπάθησαν κάνοντας χρήση όλων τους των αισθήσεων πλην της όρασης αφενός να διαφυλάξουν το τέρμα τους, αφετέρου να πετύχουν γκολ.

Ο λόγος για τους λιλιπούτειους μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας που γνώρισαν το άθλημα του goal ball στο πλαίσιο της χθεσινής Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού που γιορτάστηκε στο σχολείο.

Οι μαθητές της ε’ και στ’ τάξης, συγκεντρώθηκαν στο γυμναστήριο του σχολείου, όπου ήρθαν σε επαφή με το παραολυμπιακό άθλημα goal ball. Πρόκειται για ένα άθλημα που απευθύνεται σε αθλητές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα όρασης. Παίζεται με μία μπάλα με κουδούνια, τον ήχο των οποίων ακολουθούν οι τυφλοί αθλητές, διεκδικώντας την μπάλα με στόχο να βάλουν όσο το δυνατό περισσότερα γκολ στο τέρμα.

Οι μαθητές μπήκαν στα… παπούτσια των τυφλών αθλητών και έπαιξαν με την ψυχή τους. «Εφαγαν» γκολ, πέτυχαν όμως και οι ίδιοι πολλά τέρματα. Κυρίως όμως γνώρισαν πώς είναι να προσπαθεί κανείς να αξιοποιήσει όλες τις άλλες αισθήσεις για να αντικαταστήσει την όραση.

«Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν. Επαιξαν με την ψυχή τους και ζήτησαν να καθιερωθεί το άθλημα ως μία ώρα στο πλαίσιο του μαθήματος της γυμναστικής», ανέφερε η διευθύντρια του 8ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας, Κατερίνα Δόσα.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου