ΤΟΠΙΚΑ

Ζήτημα ημερών η απόφαση για την ΕΡΓΗΛ από τον Αρειο Πάγο

ζήτημα-ημερών-η-απόφαση-για-την-εργηλ-α-289733

Ζήτημα ημερών αποτελεί -όπως ανάφερε στη χθεσινή συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ, ο Δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος- η έκδοση της απόφασης του Αρείου Πάγου επί του αιτήματος αναιρέσεως της προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου επέκτασης και βελτίωσης του δικτύου ύδρευσης στο Βόλο από την εταιρεία ΕΡΓΗΛ, που κατέθεσε η ΔΕΥΑΜΒ.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου αναμένεται να σηματοδοτήσει νέες εξελίξεις στην υπόθεση -«σκάνδαλο» για την πόλη, την ίδια ώρα που σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται έρευνα εξεταστικής επιτροπής που συστήθηκε σε επίπεδο ΔΕΥΑΜΒ για την αναζήτηση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών από υπαλλήλους και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Η επιτροπή μάλιστα, έλαβε δίμηνη παράταση για την ολοκλήρωση της έρευνας έως 15 Δεκεμβρίου, με απόφαση που πήρε στη χθεσινή του συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ.
Σημειώνεται ότι η ΕΡΓΗΛ διεκδικεί συνολικά 9 εκ. ευρώ από τα ταμεία της ΕΡΓΗΛ για το έργο επέκτασης και βελτίωσης του δικτύου ύδρευσης στο Βόλο.

Εκτός από την αίτηση αναίρεσης της προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου που κατέθεσε η ΔΕΥΑΜΒ στον Αρειο Πάγο, ανοίγοντας την υπόθεση από μηδενική βάση προκειμένου να μη ζημιωθεί η εταιρεία με ένα ποσό – βόμβα στα θεμέλιά της, κατέθεσε επίσης μήνυση και αγωγή κατά της ΕΡΓΗΛ. Το φάκελο της υπόθεσης, που τον περασμένο Ιούνιο άνοιξε με πρότασή της η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας αρνούμενη να θέσει στο αρχείο τη μήνυση που είχε καταθέσει ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ και Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος συμπληρώνει και πραγματογνωμοσύνη του ΤΕΕ Μαγνησίας, όπου πιστοποιείται ότι η ΕΡΓΗΛ εκτέλεσε λιγότερο έργο από το συμβατικό και φυσικά από το έργο που αντιστοιχεί στο χρηματικό ποσό που διεκδικεί η εταιρεία από τα ταμεία της πόλης.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου