ΤΟΠΙΚΑ

Γονείς μεταμόρφωσαν το 2ο Γυμνάσιο Βόλου

γονείς-μεταμόρφωσαν-το-2ο-γυμνάσιο-βόλ-290659

Το χέρι στην τσέπη και πολύ προσωπική εργασία έβαλαν οι γονείς των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Βόλου για το βάψιμο τόσο της πρόσοψης όσο και των σχολικών αιθουσών του κτιρίου. Το σχολείο που μεταφέρθηκε από φέτος στη «φυσική του έδρα» στο συγκρότημα του Αναύρου, δεν ήταν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση σύμφωνα με τους γονείς, που αποφάσισαν να αναλάβουν δράση…

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ
Φωτογραφίες: ΡΑΝΙΑ ΜΑΝΑΣΗ

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Βόλου, κ. Σταύρο Τουρσούγκα, οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, είχαν μικρές δυνατότητες για παρεμβάσεις. «Το κτίριο όταν το παραλάβαμε ήταν σε άσχημη κατάσταση και έτσι αποφασίσαμε να παρέμβουμε εμείς οι ίδιοι», σημείωσε ο κ. Τουρσούγκας.

Ολο σχεδόν το καλοκαίρι από τον Ιούλιο έως και τις 25 Αυγούστου, οι γονείς δούλευαν για να εξασφαλίσουν έναν καλύτερο σχολικό χώρο στα παιδιά τους.

Με έξοδα του συλλόγου γονέων και πολύ προσωπική εργασία, το κτίριο μεταμορφώθηκε. Τα πρωινά οι γονείς των μαθητών ήταν στις δουλειές τους και τα απογεύματα έπιαναν μπατανόβουρτσα και έβαφαν, δίνοντας χρώμα στο σχολικό κτίριο.

Φρόντισαν για το βάψιμο της πρόσοψης του σχολείου αλλά και για το σύνολο των εννέα αιθουσών διδασκαλίας και το πρώτο σχολικό κουδούνι βρήκε τους μαθητές σε ένα αξιοπρεπές περιβάλλον. «Διορθώνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για το καλό των παιδιών μας. Και τα παιδιά σέβονται την προσπάθεια και διατηρούν καθαρό το σχολείο», ανέφερε ο κ. Τουρσούγκας.

Πέφτουν σοβάδες

Ωστόσο, οι γονείς έχουν ζητήσει τη βοήθεια του Δήμου Βόλου, προκειμένου να προχωρήσει σε παρέμβαση στο χώρο του Γυμναστηρίου.

Η στέγη του χώρου χρειάζεται μόνωση, καθώς έχει μαζέψει υγρασία και στην πρόσφατη βροχόπτωση, έπεφταν σοβάδες.

«Δυστυχώς είναι κάτι στο οποίο δεν μπορούμε να παρέμβουμε εμείς οι ίδιοι. Χρειάζεται έργο από τη διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών για να αποκατασταθεί το πρόβλημα το οποίο μπορεί να μην είναι μεγάλο, είναι όμως πρόβλημα», υποστήριξε ο κ. Τουρσούγκας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου