ΜΠΑΣΚΕΤ

Θα αγωνιστούν πάνω σε αναπηρικά καροτσάκια

θα-αγωνιστούν-πάνω-σε-αναπηρικά-καροτ-295663

Μπάσκετ και βόλεϊ με μηνύματα στο 2ο Γυμνάσιο Βόλου

Στα… παπούτσια συμμαθητών τους που βρίσκονται σε αναπηρικά καροτσάκια, μπαίνουν αρτιμελείς μαθητές του 2ου Γυμνασίου Βόλου. Θα καθίσουν και οι ίδιοι σε αναπηρικά καροτσάκια και θα παίξουν αγώνες μπάσκετ και βόλεϊ, έχοντας ως αντιπάλους τους ομάδες μαθητών που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Οι πρωτότυποι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο προαύλιο του 2ου Γυμνασίου Βόλου, την ερχόμενη Δευτέρα, στο πλαίσιο του εορτασμού της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού. Με την κίνησή τους αυτή, οι μαθητές του σχολείου θέλουν να βιώσουν και οι ίδιοι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν συνομήλικοί τους με κινητικά προβλήματα και να στείλουν ένα διαφορετικό μήνυμα για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, αυτό της ισότητας.

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 11:30 το πρωί και θα αποτελέσουν μια γιορτή για όλο το σχολείο. Με τη λήξη των αγώνων, θα πραγματοποιηθεί και ομιλία στην αίθουσα εκδηλώσεων, από άτομα με κινητικά προβλήματα.

«Η αναπηρία μπορεί να συμβεί στον καθένα. Ολοι μπορούμε να βρεθούμε στην ίδια θέση», αναφέρει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Βόλου, κ. Σταύρος Τουρσούγκας. Ο Σύλλογος Γονέων θα συνδράμει ενεργά στην σχολική εκδήλωση με την προσφορά αναψυκτικών και γλυκισμάτων προς τους μαθητές – φιλοξενούμενους του 2ου Γυμνασίου.

Σημειώνεται ότι το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας την «παρεμβατική δυναμική» του Σχολικού Αθλητισμού, της Αθλησης και της Διά Βίου Ασκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, θεσμοθέτησε ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους. Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού συνδέεται με κεντρικό «θεματικό άξονα» ευρύτερου μαθησιακού συμπεριφορικού πεδίου που υλοποιείται βιωματικά μέσα από το Σχολικό Αθλητισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Την ημέρα αυτή γίνεται επίσης η «εθιμική» έναρξη των Σχολικών Αγώνων. Στις σχολικές μονάδες της χώρας δεν γίνονται μαθήματα αλλά διοργανώνονται αθλητικές και άλλες – επικουρικές ως προς το θεματικό άξονα – εκδηλώσεις.

Καθώς το 2016 είναι έτος διεξαγωγής Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, ο θεματικός άξονας του σχολικού έτους 2015 – 2016 είναι «Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου