ΤΟΠΙΚΑ

Διπλάσιο ποσό για το Κοινωνικό Παντοπωλείο

διπλάσιο-ποσό-για-το-κοινωνικό-παντοπ-298028

Διπλάσια κονδύλια για το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα διαθέσει για το 2016 ο Δήμος Βόλου, προκειμένου να καλύψει τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των πολιτών σε βασικά είδη διατροφής και προσωπικής υγιεινής. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας Τάσο Μπατζιάκα, το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου δεν ανήκει στη λίστα των 256 κοινωνικών δομών στη χώρα που εξαιτίας της λήξης του χρηματοδοτικού προγράμματος μένουν στον αέρα από σήμερα 1η Οκτωβρίου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

«Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου δεν χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκό πρόγραμμα αλλά από τα ίδια τα ταμεία του Δήμου. Ως εκ τούτου δεν υπάρχει ζήτημα για τη συνέχιση της λειτουργίας του προς όφελος των 5.500 δικαιούχων που εξυπηρετούνται σήμερα», είπε κατηγορηματικά ο κ. Μπατζιάκας.

Μάλιστα, όπως υπογράμμισε ο Δήμος Βόλου, αποφάσισε να ενισχύσει το Κοινωνικό Παντοπωλείο που πλέον καλύπτει βασικές ανάγκες σίτισης σε ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά. Αντί των 20.000 ευρώ που διέθετε ο Δήμος για να γεμίζουν τα ράφια του παντοπωλείου, το ποσό διπλασιάζεται και για το 2016 θα διατεθούν 40.000 ευρώ.

Η χρηματοδότηση από τα δημοτικά ταμεία πάει χέρι – χέρι με τους μόνιμους χορηγούς που προσφέρουν βασικά είδη διατροφής, όπως είναι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας που προσφέρει ζαρζαβατικά από το κτήμα που καλλιεργεί, η ΕΒΟΛ που ενισχύει τα ράφια με γαλακτοκομικά προϊόντα και οι Μύλοι Λούλη που προσφέρουν αλεύρι.

«Προς το παρόν έχουμε επάρκεια για να καλύψουμε τις ανάγκες των πολιτών που έχουν ανάγκη», ανέφερε ο κ. Μπατζιάκας.

Το κατώφλι του Κοινωνικού Παντοπωλείου Βόλου, περνούν καθημερινά ολοένα και περισσότεροι Βολιώτες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να εξασφαλίσουν ακόμη και τα στοιχειώδη στις οικογένειές τους. Η κίνηση από νέους δυνητικά δικαιούχους είναι αυξητική.

Από το Κοινωνικό Παντοπωλείο Βόλου, σήμερα εξυπηρετούνται περίπου 5.500 άτομα. Οι αιτήσεις όμως στη Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών πέφτουν «βροχή». Ολο και περισσότεροι καταφεύγουν στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Βόλου, προκειμένου να μπορέσουν να βγάλουν την κάρτα μέσω της οποίας θα έχουν τη δυνατότητα μία φορά το μήνα να προμηθευτούν τρόφιμα, είδη προσωπικής υγιεινής και είδη καθαριότητας και κάποιες φορές ακόμη και παιχνίδια ή ρούχα και παπούτσια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου