ΤΟΠΙΚΑ

Μη κερδοσκοπική εταιρεία διεκδικεί τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας

μη-κερδοσκοπική-εταιρεία-διεκδικεί-τ-299423

Για λογαριασμό του Δήμου Βόλου – Θα αποτελείται από εθελοντές με τον Τ. Καπουρνιώτη στο «τιμόνι»

Εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα θα αναλάβει να συντάξει το φάκελο της υποψηφιότητας του Βόλου για τη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021. Μάλιστα πληροφορίες κάνουν λόγο, ότι στην Προεδρία της εταιρείας που είναι υπό σύσταση θα οριστεί ο αρχιτέκτονας μηχανικός Τάσος Καπουρνιώτης.

Ο φάκελος της υποψηφιότητας του Δήμου Βόλου ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης, θα πρέπει να υποβληθεί προς αξιολόγηση έως τέλος Νοεμβρίου.

Το «τιμόνι» της προσπάθειας αναλαμβάνει υπό ίδρυση Αστική Εταιρεία Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την επωνυμία «Βόλος – Μαγνησία 2021». Σκοπός της εταιρείας θα είναι η διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το Δήμο Βόλου και η διεξαγωγή -σε περίπτωση επιλογής- του προγράμματος. Επίσης μέσα από την εταιρεία θα προβληθεί ο νεοελληνικός πολιτισμός και η παραδοσιακή ελληνική γαστρονομία, οι τέχνες και τα πλεονεκτήματα της ζωής στην περιφέρεια, ιδίως του Βόλου, η προβολή φυσιολατρικών δραστηριοτήτων, λογοτεχνικών δρώμενων.

Η εταιρεία, στο πλαίσιο της διεκδίκησης του τίτλου θα αναλάβει τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και φεστιβάλ, συνεδρίων και εκθέσεων, έκδοση βιβλίων και προγραμμάτων, δημιουργία και λειτουργία εργαστηρίων και σχολών τέχνης.

Δέκα εμφανίζονται ως ιδρυτικά μέλη της εταιρείας, μεταξύ των οποίων, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Γεωργία Τοκαλή – Μποντού και στελέχη της δημοτικής αρχής αλλά και εθελοντές που συνδράμουν στην προσπάθεια του Δήμου Βόλου, όπως η Μαρίτα Παπαρίζου που είναι μάλιστα και Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Επιτροπής Διεκδίκησης του τίτλου.

Σημειώνεται ότι γύρω από την προσπάθεια έχουν συσπειρωθεί σε εθελοντική βάση άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων. Για την υποψηφιότητα του Βόλου, λειτουργεί ήδη στο κτίριο Σπίρερ Γραφείο Διεκδίκησης του τίτλου, ενώ την ψήφο τους στην υποψηφιότητα της πόλης να αποτελέσει την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021 έχουν ήδη δώσει οι πόλεις Πλέβεν Βουλγαρίας και Μπράιλα Ρουμανίας.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου