ΤΟΠΙΚΑ

Πέφτουν υπογραφές με την εταιρεία ανακύκλωσης

πέφτουν-υπογραφές-με-την-εταιρεία-ανα-299644

Δεκτά τα αιτήματα του δήμου Βόλου για περισσότερους μπλε κάδους

Σε προφορική συμφωνία που εντός των ημερών αναμένεται να επικυρωθεί και γραπτώς ήρθε ο δήμος Βόλου με την εταιρεία ανακύκλωσης που θα συνεχίσει για τα επόμενα έξι χρόνια να κάνει για λογαριασμό του δήμου την αποκομιδή των υλικών ανακύκλωσης που εναποτίθενται στους μπλε κάδους.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο καθαριότητας, Βιολέτα Καντόλα, βάσει της νέας σύμβασης που υπογράφεται εντός των ημερών, θα επεκταθεί το σύστημα ανακύκλωσης στην πόλη, με την τοποθέτηση μπλε κάδων σε περισσότερα σημεία μέσα στο Βόλο.

Ο αριθμός των επιπλέον κάδων που θα διαθέσει η εταιρεία στην πόλη, θα γίνει γνωστός εγγράφως μέσα στις επόμενες ημέρες, ενώ κατά τη διάρκεια της νέας συνεργασίας και βάσει του αριθμού των κάδων, η εταιρεία πρόκειται να διαθέσει και νέο όχημα στο δήμο Βόλου για να γίνεται η αποκομιδή των υλικών ανακύκλωσης από τους κάδους στις γειτονιές.

Οπως είναι γνωστό στα τέλη Φεβρουαρίου, ο πρώην αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βόλου, Δημήτρης Καντόλας είχε προχωρήσει σε καταγγελία της σύμβασης, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στο δήμο να προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση των όρων της σύμβασης. Σε περίπτωση που η σύμβαση δεν καταγγελλόταν ένα εξάμηνο πριν τη λήξη της, τότε θα γινόταν αυτομάτως ανανέωση για τα επόμενα έξι χρόνια.

Η καταγγελία αποτέλεσε διαπραγματευτικό χαρτί για το δήμο, που ζητούσε πύκνωση των σημείων με μπλε κάδους μέσα στην πόλη προκειμένου να ενισχυθεί ο τομέας της ανακύκλωσης και απορριμματοφόρα για τη μεταφορά των ανακυκλώσιμων υλικών, δεδομένου ότι τα υπάρχοντα μπορεί να παρουσιάσουν βλάβες και έχουν ούτως ή άλλως συγκεκριμένο χρόνο ζωής.

Τα δύο αιτήματα έγιναν δεκτά προφορικώς και το επόμενο διάστημα αναμένεται να τεθεί σε ισχύ η νέα σύμβαση που θα είναι δεσμευτική για την επόμενη εξαετία.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου