ΤΟΠΙΚΑ

Τρίπτυχο λύσεων για το Δημοτικό Θέατρο ~ Παραδόθηκε η μελέτη

τρίπτυχο-λύσεων-για-το-δημοτικό-θέατρ-301646

Μέσα στον Οκτώβριο η οριστική απόφαση για το «σπίτι του πολιτισμού»

Ενα τρίπτυχο λύσεων, προκειμένου το σύμβολο του πολιτισμού στο Βόλο, το Δημοτικό Θέατρο, να ανοίξει και πάλι τις πύλες του στο φιλόμουσο κοινό της πόλης, φιλοξενώντας μεγάλες παραστάσεις, προκρίνεται στη μελέτη που παραδόθηκε προ ημερών στη δημοτική αρχή. Το Δημοτικό Θέατρο Βόλου, έκλεισε τις πύλες του το 2008 και από τότε ρημάζει. Προβλήματα που εντοπίστηκαν στο φέροντα οργανισμό του κτιρίου, οδήγησαν σε μελέτη στατικής επάρκειας με αποτέλεσμα το κτίριο να κριθεί ακατάλληλο και να κλείσει.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Από τη δημοτική αρχή ανατέθηκε σε τεχνική εταιρεία με απευθείας ανάθεση ύψους 18.450 ευρώ, να προβεί στον απαραίτητο τεχνικό έλεγχο και να προτείνει λύσεις για το κτίριο.

Η μελέτη ολοκληρώθηκε και προ ημερών παραδόθηκε στο Δήμο Βόλου, που αξιολογεί και τις τρεις λύσεις που προκρίνονται από την τεχνική εταιρεία.

Στο τραπέζι του διαλόγου, μπαίνει η κατεδάφιση και πλήρης ανακατασκευή του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου, στην ίδια θέση και με τις ίδιες διαστάσεις. Σε αυτή την περίπτωση θα δημιουργηθεί ένα ολοκαίνουριο κτίριο στα πρότυπα του παλιού, όμως το κόστος κρίνεται μεγάλο.

Δεύτερη λύση, μεσαίου κόστους είναι η γενικότερη υποστύλωση του συστήματος, μία σχεδόν ριζική παρέμβαση.

Τρίτη λύση, αποτελεί η μερικότερη υποστύλωση. Τοπικές δηλαδή παρεμβάσεις όχι στο σύνολο του κτιρίου αλλά στα σημεία όπου εντοπίζονται τα προβλήματα και είναι το πιο φθηνό οικονομικά σενάριο.

Παρ’ όλα αυτά, η δημοτική αρχή δεν έχει καταλήξει ακόμη ποια από τις τρεις λύσεις θα επιλέξει. «Οδηγός» για την τελική επιλογή θα είναι η τεχνική επάρκεια -κομμάτι της οποίας είναι και η στατική επάρκεια του κτιρίου- και φυσικά το χρηματοδοτικό πακέτο που θα έχει στη διάθεσή του ο Δήμος Βόλου.

Ο Δήμαρχος, Αχιλλέας Μπέος, είχε ανακοινώσει την ένταξη του έργου του Δημοτικού Θεάτρου στο πρόγραμμα Αστικών Αναπλάσεων, ωστόσο δεν αποκλείεται η διερεύνηση χρηματοδότησης κι από άλλες πηγές. Από το ύψος της χρηματοδότησης αναμένεται να εξαρτηθεί και η τεχνική λύση που θα επιλέξει η δημοτική αρχή προκειμένου να λειτουργήσει και πάλι το «σπίτι του πολιτισμού». Η επιλογή αναμένεται να γίνει μέσα στον Οκτώβριο και να τεθεί προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου