ΤΟΠΙΚΑ

Απειλούν το Δήμο με μηνύσεις κάτοικοι της Καποδιστρίου

απειλούν-το-δήμο-με-μηνύσεις-κάτοικοι-301655

Για τη λειτουργία της λαϊκής της Τετάρτης – Καταγγέλλουν φθορές στις περιουσίες τους από τους μικροπωλητές

Στα όριά τους έχουν φθάσει κάτοικοι της οδού Καποδιστρίου, οι οποίοι για τρεις μήνες το χρόνο, κάθε Τετάρτη, έχουν τους πάγκους της λαϊκής αγοράς ένδυσης και υπόδησης έξω από τις αυλόπορτες και κάτω από τα μπαλκόνια τους. Απειλούν το Δήμο Βόλου ότι θα κινηθούν νομικά αν δεν απομακρυνθεί άμεσα η λαϊκή αγορά, καταγγέλλοντας ότι μικροπωλητές έχουν προκαλέσει φθορές στις περιουσίες τους.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Χθες το μεσημέρι, δεκαμελής επιτροπή των κατοίκων της Καποδιστρίου, συνάντησε τον αντιδήμαρχο ανάπτυξης, Αρη Σαββάκη, στο Δημαρχείο Βόλου.

Οπως κατήγγειλαν κάτοικοι, η κατάσταση είναι ανυπόφορη. Ιδιοκτήτρια μονοκατοικίας βρήκε μέχρι και ακαθαρσίες μέσα στην αυλή της από μικροπωλητή που δεν είχε πού να κάνει την ανάγκη του.

Διαμαρτυρίες υπάρχουν και το δέσιμο σχοινιών από τα κάγκελα στις αυλές και από τα μπαλκόνια στους πρώτους ορόφους, από μικροπωλητές που θέλουν να απλώσουν τέντες πάνω από τους πάγκους με την πραμάτεια τους.

Οπως ανέφεραν ακόμη και τα φορτηγά με τα οποία μεταφέρουν τα εμπορεύματά τους, έχουν προκαλέσει ζημιές. Σε μονοκατοικία, έγιναν ζημιές στα κεραμίδια της σκεπής, το κόστος των οποίων κάλυψε ο ίδιος ο ιδιώτης.

Δεν είναι όμως μόνο αυτά. Τα αυτοκίνητα είναι εγκλωβισμένα στα πάρκινγκ των πολυκατοικιών, οι κάτοικοι αναγκάζονται να ξυπνάνε μαζί με το στήσιμο των πάγκων και δεν ηρεμούν παρά μετά τις 4 το απόγευμα, ενώ όταν τελειώνει η λαϊκή, αναγκάζονται οι ίδιοι να σκουπίζουν τα πεζοδρόμια μπροστά από τα σπίτια τους που θυμίζουν… σκουπιδότοπο.

Σημειώνεται ότι βάσει του κανονισμού λειτουργίας των λαϊκών αγορών δεν επιτρέπεται ούτε το δέσιμο σχοινιών από κάγκελα σε αυλές και μπαλκόνια, ενώ με την ολοκλήρωση της λαϊκής οι ίδιοι οι μικροπωλητές οφείλουν να καθαρίζουν τα πεζοδρόμια, διαφορετικά κινδυνεύουν με πρόστιμα των 300 ευρώ.

Ωστόσο, όπως κατήγγειλαν κάτοικοι της οδού Καποδιστρίου, οι κανόνες καταπατούνται συστηματικά.

Ο κ. Σαββάκης, άκουσε με προσοχή τα παράπονά τους. Οπως ανέφερε, μεθαύριο Πέμπτη έχει καλέσει το Σύλλογο Μικροπωλητών Ειδών Ενδυσης και Υπόδησης σε συνάντηση για να τους καλέσει να συμμορφωθούν άμεσα με τους κανόνες λειτουργίας των λαϊκών αγορών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου