Σήμα S.O.S. για τη δημόσια υγεία εξέπεμψε η Σκόπελος

σήμα-s-o-s-για-τη-δημόσια-υγεία-εξέπεμψε-η-σ-301818

Ζήτησε δύο απορριμματοφόρα για την αποκομιδή των απορριμμάτων

Σήμα S.O.S. για τη δημόσια υγεία εξέπεμψε ο Δήμος Σκοπέλου, μετά την καταστροφική πλημμύρα που έπληξε το νησί. Με έγγραφο αίτημά του, ο δήμαρχος Σκοπέλου, Χρήστος Βασιλούδης, ζήτησε τη συνδρομή του Δήμου Βόλου με δύο απορριμματοφόρα, προκειμένου να ενισχύσουν το έργο της καθαριότητας στο νησί.

Οπως αναφέρει στο αίτημά του ο κ. Βασιλούδης, πλέον ελλοχεύει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Οπως έγινε γνωστό, μετά την καταστροφική πλημμύρα, τα απορρίμματα και μπάζα «πνίγουν» το νησί, που έχει ήδη κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. «Κάθε ώρα καθυστέρησης ελλοχεύει κινδύνους για τη δημόσια υγεία», γράφει στο αίτημά του ο κ. Βασιλούδης, περιγράφοντας τις ανάγκες που υπάρχουν στη Σκόπελο.

Για το λόγο αυτό, το δημοτικό συμβούλιο συνεδρίασε χθες το απόγευμα εκτάκτως. Αποφάσισε να στείλει δύο απορριμματοφόρα δυναμικότητας 15 κυβικών στη Σκόπελο, προκειμένου να συνδράμουν στο έργο της καθαριότητας στο νησί.

Τα απορριμματοφόρα φεύγουν σήμερα το πρωί για τη Σκόπελο και αναμένεται να επιστρέψουν την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου.

Η απόφαση για τη βοήθεια στη Σκόπελο λήφθηκε ομόφωνα, ενώ εγκρίθηκε επίσης η παροχή κάθε άλλης βοήθειας που θα ζητήσει ο δήμαρχος, μέχρι να ορθοποδήσει το νησί.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου