ΤΟΠΙΚΑ

Skatepark στον Αναυρο δημιουργεί ο Δήμος Βόλου

skatepark-στον-αναυρο-δημιουργεί-ο-δήμος-βόλο-306139

Αποκτούν το δικό τους στέκι οι λάτρεις του skateboard

Το δικό τους στέκι αποκτούν πολύ σύντομα οι λάτρεις του skateboard στο Βόλο. Ο Δήμος δημιουργεί skate park στο πάρκο του Αναύρου, με πίστες ολίσθησης όπου οι skaters θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν το αγαπημένο τους άθλημα χωρίς να κινδυνεύουν οι ίδιοι ή διερχόμενοι πολίτες.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Σήμερα, νέοι με τα skate στα χέρια, περιφέρονται από πλατεία σε πλατεία στην πόλη για να κάνουν τις φιγούρες και τα ακροβατικά τους. Αυτοσχέδιες πίστες για ακροβατικά στήνονται πάνω στα μάρμαρα των παρτεριών, στα σκαλιά εκκλησιών, σε κάγκελα. Σημεία που δεν είναι απλώς επικίνδυνα για τη σωματική ακεραιότητα των ίδιων των skaters. Στις ίδιες πλατείες καλούνται να συνυπάρξουν με ανθρώπους που βγαίνουν για τον περίπατό τους, με μικρά παιδιά που παίζουν, με πολίτες που διέρχονται από το σημείο και πάντα υπάρχει ο κίνδυνος ατυχημάτων.

Στον Αγιο Νικόλαο, στην Πλατεία Ελευθερίας, στην Ανάληψη αλλά και στη Μεταμόρφωση, είναι τα στέκια των skaters, που διεκδικούν το δικό τους μερίδιο στην πόλη για να απολαμβάνουν το χόμπι τους.

Προ μηνών, ομάδα 10 skaters επισκέφθηκε το Δήμαρχο Βόλου, Αχιλλέα Μπέο και του έθεσαν το αίτημά τους για τη δημιουργία ενός χώρου όπου θα μπορούν ανενόχλητοι να κάνουν skate.

Το αίτημα έγινε άμεσα αποδεκτό. Την υπόθεση πήρε στα χέρια του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Θανάσης Σταυρίδης. Εκπόνησε τη σχετική μελέτη και πλέον είναι θέμα χρόνου να βγει ο διαγωνισμός για το έργο που δεν αναμένεται να κοστίσει περισσότερο από 50.000 ευρώ.

Το skate park θα δημιουργηθεί στο πάρκο του Αναύρου, λίγο μετά το δημοτικό αναψυκτήριο, σε έκταση 850 μέτρων.

Σύμφωνα με τον κ. Σταυρίδη, ο χώρος θα οριοθετηθεί και θα μπουν τα κατάλληλα όργανα -όπως πίστα ολίσθησης- προκειμένου οι skaters να αποκτήσουν το στέκι τους.

Το έργο στόχος είναι να παραδοθεί πριν από την περίοδο των Χριστουγέννων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου