ΤΟΠΙΚΑ

Γραμμικά παρτέρια με ελιές και κυκλάμινα

γραμμικά-παρτέρια-με-ελιές-και-κυκλάμ-306161

Αλλάζει όψη το κέντρο του Βόλου με τις παρεμβάσεις της Διεύθυνσης Πρασίνου

Αλλάζει όψη σιγά – σιγά το κέντρο του Βόλου. Κατά μήκος των πεζοδρομίων σε Δημητριάδος και Ιάσονος, δημιουργούνται γραμμικά παρτέρια με ελιές και κυκλάμινα που δίνουν άλλο χρώμα στην πόλη.

Η παρέμβαση ξεκίνησε ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα. «Αρχιμάστορας» στην προσπάθεια να ομορφύνει η πόλη, η αντιδήμαρχος Πρασίνου Μίνα Καλογήρου και στελέχη της υπηρεσίας που με μεράκι λουλουδιάζουν το εσωτερικό της πόλης. Εκτός από τις ανθοστήλες στις εισόδους του Βόλου και τις παρεμβάσεις με γλαστράκια στους στύλους φωτισμού κατά μήκος της παραλίας, νότες με λουλούδια μπαίνουν και στους κεντρικούς δρόμους της Δημητριάδος και Ιάσονος.

Το πρώτο παρτέρι έχει ήδη διαμορφωθεί κατά μήκος της Δημητριάδος μεταξύ Φιλελλήνων και Μαυροκορδάτου. Στην άκρη του πεζοδρομίου έχει δημιουργηθεί παρτέρι και έχουν φυτευτεί νάνοι ελιές διαμορφωμένες σε μπάλα που δεν έχουν μεγάλη ανάπτυξη και κυκλάμινα που είναι αντοχής και η ανθοφορία τους είναι μέχρι το Φεβρουάριο. Στη συνέχεια θα αντικατασταθούν από άλλα καλλωπιστικά φυτά.

Τα λουλούδια ποτίζονται από αυτόματο σύστημα άρδευσης και έχει μπει ειδική τύρφη για την ανάπτυξή τους.

Οι διαμορφώσεις συνεχίζονται και όταν το έργο ολοκληρωθεί θα υπάρχουν παρτέρια στα πεζοδρόμια και στις δύο πλευρές τόσο στην Ιάσονος όσο και στη Δημητριάδος. Θα γίνουν όμως και κάποιες διορθωτικές παρεμβάσεις όπως η δημιουργία διαβάσεων στο ύψος των εισόδων των καταστημάτων.

Η κ. Καλογήρου ζητά τη συνεργασία των πολιτών οι οποίοι θα πρέπει να σέβονται την προσπάθεια που γίνεται. Ηδη έχουν σημειωθεί δύο κλοπές φυτών, που αντικαταστάθηκαν.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου