ΤΟΠΙΚΑ

Αυτάρκης η Μαγνησία σε αίμα ~ Χάρη στο ισχυρό εθελοντικό κίνημα

αυτάρκης-η-μαγνησία-σε-αίμα-χάρη-στο-ι-308209

Ο Βόλος υποδέχθηκε χθες τη Φλόγα της Αγάπης και τίμησε δύο Βολιώτες αθλητές που διακρίθηκαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας

Η Μαγνησία είναι από τους λίγους νομούς σε όλη την Ελλάδα που καλύπτει κάθε χρόνο τις ανάγκες της σε αίμα. Οι ανάγκες του νομού ορίζονται στις 12.000 φιάλες αίματος οι οποίες σε ποσοστό 40% και πλέον καλύπτονται από τους εθελοντές αιμοδότες, που με την προσφορά τους δίνουν ζωή σε συνανθρώπους μας και ταυτόχρονα στέλνουν το μήνυμα της ανιδιοτελούς προσφοράς.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Φωτογραφίες: ΡΑΝΙΑ ΜΑΝΑΣΗ

«Σήμερα δεν περνάει από το Βόλο απλά μια αναμμένη δάδα αλλά μια φλόγα αγάπης και ουσιαστικά η ελπίδα για τη ζωή. Σκοπός της λαμπαδηδρομίας είναι η προσέλκυση περισσότερων εθελοντών αιμοδοτών. Δίνοντας το χέρι και τη φλέβα για δέκα λεπτά διώχνουμε το θάνατο», ανέφερε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Μαγνησίας «Η Αλληλεγγύη», Ιγνάτιος Γελαγώτης στο περιθώριο της τελετής για την υποδοχή της φλόγας των αιμοδοτών που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, στην παραλία του Βόλου.

Ο Βόλος αποτέλεσε έναν από τους σταθμούς της πανελλήνιας λαμπαδηδρομίας που διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (ΠΟΣΕΑ), σε συνεργασία το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν.Μαγνησίας «Η Αλληλεγγύη», το Δήμο Βόλου, Αθλητικούς Συλλόγους και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.

Η αφή της φλόγας έγινε στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και στη συνέχεια ακολούθησε λαμπαδηδρομία μέχρι το Νοσοκομείο κι από εκεί μέχρι το άγαλμα Ηρώων.

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος αναφέρθηκε στη φλόγα της αγάπης που διατρέχει όλη την Ελλάδα με στόχο τη διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας. «Δεν ζούμε μόνοι μας, όλοι μαζί αγωνιζόμαστε για όλους», είπε ο κ. Μπέος και αναφέρθηκε και στην πρωτοβουλία που είχε αναλάβει το 2008 ως Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, οπότε και δημιούργησε τράπεζα αίματος. «Δίνοντας αίμα δίνουμε ζωή και κάνουμε καλό και στην υγεία μας», ανέφερε ο Δήμαρχος.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο κ. Μπέος απένειμε τιμητικές πλακέτες σε δύο Βολιώτες αθλητές που διέπρεψαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Εφήβων – Νεανίδων 2015 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, στους Γιώργο Παπασακελλαρίου που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και Γιάννη Καλανδαρίδη που κατέλαβε την 4η θέση. Οι δύο αθλητές ήταν εκείνοι που κράτησαν τη φλόγα της αγάπης και τέθηκαν επικεφαλής στη λαμπαδηδρομία. «Η πόλη μας είναι υπερήφανη για εσάς», είπε ο κ. Μπέος, που τους ευχήθηκε την επόμενη φορά να κατακτήσουν το χρυσό.

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα από τη Φιλαρμονική Δήμου Βόλου υπό τη διεύθυνση του Βασίλη Τασούδη και τη Βολιώτισσα σοπράνο Σύλβια Τσιμπανάκου.

Η λαμπαδηδρομία που διοργανώθηκε φέτος για 13η χρονιά, κάθε φορά ευαισθητοποιεί δεκάδες πολίτες που γίνονται εθελοντές αιμοδότες

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου