ΤΟΠΙΚΑ

Οκταώροφο… σουρωτήρι το κτίριο Μουρτζούκου

οκταώροφο-σουρωτήρι-το-κτίριο-μουρτ-310203

Νερά της βροχής πέρασαν για μία ακόμη φορά μέσα στα γραφεία

Νερά που σχημάτιζαν μικρές λιμνούλες στο πάτωμα, πληκτρολόγια υπολογιστών που αν τα γύριζες ανάποδα έβγαζαν νερό, κατεστραμμένα υπηρεσιακά έγγραφα και πρίζες μέσα από τις οποίες πέρασε νερό και δημιούργησαν βραχυκύκλωμα… Την εικόνα αυτήν αντίκρισαν υπάλληλοι στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, όταν άνοιξαν τα γραφεία στο κτίριο Μουρτζούκου χθες το πρωί.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Λόγω της βροχής που εισχώρησε μέσα στα γραφεία δημιουργήθηκε βραχυκύκλωμα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ρεύμα έως τις 9:30 το πρωί. Η υπηρεσία δεν είχε ούτε σύνδεση με το διαδίκτυο. Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίστηκαν κυρίως στον 4ο και 6ο όροφο του οκταώροφου κτιρίου.

Η προχθεσινή βροχόπτωση, ανέδειξε για πολλοστή φορά το πρόβλημα της ακαταλληλότητας του «γυάλινου πύργου» για τη στέγαση διοικητικών υπηρεσιών. Ένα κτίριο που δεν είναι μόνο ακατάλληλο αλλά πλέον και επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των διοικητικών στελεχών, που από τύχη μέχρι στιγμής δεν έχουν πάθει ηλεκτροπληξία.

Το κτίριο θυμίζει ένα οκταώροφο… σουρωτήρι. Μολονότι η ηλικία του είναι μόλις 20 ετών, τα προβλήματα είναι οξύτατα. Από τις ενώσεις του σίδερου και του γυαλιού, κάθε φορά που βρέχει το νερό βρίσκει είσοδο στο εσωτερικό του κτιρίου. Είτε από ταβάνι είτε από τα κουφώματα, νερά περνούν στο εσωτερικό των γραφείων, προκαλώντας ζημιές.

Οπως ανέφερε ο υπάλληλος της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας, Νίκος Κοντονάτσιος που έχει αναλάβει την καταγραφή των ζημιών, «μεγάλες καταστροφές δεν συνέβησαν αυτήν τη φορά, λόγω της προνοητικότητας και της εμπειρίας που έχουν πλέον οι υπάλληλοι σε τέτοιες καταστάσεις».

Τι εννοεί; Όπως περιγράφει ο ίδιος, κάθε φορά που υπάρχει πρόβλεψη για βροχή, οι υπάλληλοι δεν φεύγουν από τα γραφεία τους όταν σχολάνε παρά μόνο εφόσον τελειώσουν την απαιτούμενη… μετακόμιση. Απομακρύνουν τις ντουλάπες όπου φυλάσσονται έγγραφα από τις πλευρές που ακουμπούν και τις μεταφέρουν στο κέντρο των γραφείων. Σκεπάζουν τα γραφεία τους με νάιλον υφάσματα που έχουν προμηθευτεί για να μη βρέχονται ηλεκτρονικοί υπολογιστές και έγγραφα. Παράλληλα, τοποθετούν χαρτιά κουζίνας στα πολύπριζα για να απορροφήσουν όσο περισσότερο νερό γίνεται και να μη δημιουργούνται βραχυκυκλώματα.

Η… προετοιμασία ολοκληρώνεται με την τοποθέτηση κουβάδων σε διάφορα σημεία των γραφείων και με την ευχή να έχουν «πετύχει» το σημείο απ’ όπου θα περάσει το νερό στο εσωτερικό.

«Το κτίριο είναι από τη φύση του ακατάλληλο να στεγάσει διοικητικές υπηρεσίες», ανέφερε ο κ. Κοντονάτσιος. Το αίτημα προς την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, χρονίζει για μεταστέγαση της Δ.Δ.Ε. Μαγνησίας σε άλλο -κατάλληλο- κτίριο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου